OBČINA ŠOŠTANJ JE V PRIČAKOVANJU ŠESTIH ELEKTRIČNIH POLNILNIC

Foto pixabay.com

Občina Šoštanj, ki izvaja številne aktivnosti za spodbujanje trajnostne mobilnosti, je uspela pridobiti sredstva Eko sklada za postavitev petih polnilnic v občini.

Pogodbo za nakup, dobavo, namestitev, upravljanje in vzdrževanje polnilnic je občina sklenila z Zavodom Zadihaj, ki je bil po kriterijih Eko sklada izbran kot najugodnejši izvajalec. Postavitev polnilnic Eko sklad financira v celoti, priprava lokacije in dovod elektrike do polnilnega mesta pa je strošek občine. Za slednje bo odgovorno podjetje Elektro Jezernik, d.o.o., s katerim je danes s strani župana občine Šoštanj že bila podpisana pogodba. Pripravili pa bodo šest mest.

V občini Šoštanj bo postavljenih šest električnih polnilnic, foto občina Šoštanj

Pet polnilnic bo financiral Eko Sklad, šesta bo postavljena kot nagrada po spletnem glasovanju, prejel pa jo je Podjetniški center Pristop Šoštanj.

Polnilna mesta bodo poleg Pristopa še na Kajuhovi cesti (stara bencinska postaja), pri Muzeju usnjarstva na Slovenskem, na Aškerčevi cesti in pri Tresimirjevem športnem igrišču. Zadnja električna polnilnica bo postavljena v Topolšici pri domu krajanov.

Svoja prevozna sredstva bodo krajani v občini Šoštanj lahko pričeli polniti v poletnem času.