Za danes so za severovzhodni del Slovenije napovedana močna neurja z debelo točo, ki lahko v premeru lokalno preseže tudi 4 centimetre, pišejo na neurje.si. Neurja naj bi spremljali tudi močni nalivi, siloviti sunki vetra in številni udari strel. Opozorila se nanašajo tudi na narast hudourniških vodotokov, močan nevihtni piš pa bi lahko odkrival strehe in podiral drevesa, še poročajo.

Na jugozahodu Slovenije neviht naj ne bi bilo. Posamezne nevihte z možnostjo močnejšega naliva, točo in sunki vetra, so možne tudi na območju Celja, Kranja in Novega Mesta. Tu bi lahko toča v premeru presegla 3 centimetre. V drugih predelih Slovenije obstaja manjša verjetnost nastanka nevihtnih pojavov, vendar lahko kljub temu nastane kakšna nevihta z močnejšim nalivom in sunki vetra. Ni izključena tudi toča.

Foto: neurje.si

Splošna napoved za danes

Po sončnem jutru bodo čez dan od severa pričeli rasti nevihtni oblaki. Proti popoldnevu in popoldan bodo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji nastajale krajevne nevihte, vmes lahko tudi neurja.

Temperature za danes: Najnižje jutranje temperature med 17 in 21 stopinj, v zatišnih legah okrog 15 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa med 31 in 35 stopinj, na skrajnem vzhodu Slovenije do 36 stopinj Celzija.

Nevihte bodo zvečer oslabele in v prvem delu noči na soboto ponehale, povsod se bo zjasnilo. Ob prihodu neviht bo temperatura naglo padala, sporočajo na neurje.si.