Matej Lahovnik o ponovnih obljubah Karla Erjavca

DeSUS za tokratne volitve ne obljublja po 1000 evrov pokojnine, so se pa zaobljubili, da bodo popravili krivice, ki so se zgodile upokojencem, ker se v času krize pokojnine niso usklajevale.

Ta Erjavčeva obljuba je spet dokaj nenavadna, saj naj bi za to država porabila najmanj 90 milijonov na leto.

Se vam, ki ste pri zdravi pameti in znate računati zdi to realno, če pomislite, koliko dobijo najnižje plačani delavci v gospodarstvu?

Na medmrežju se je odzval Matej Lahovnik in napisal:

“Kaj pa, če kakšen penzionist, ki ni preveč pozabljiv, vpraša čemu tega niso poštimali, ko je bil v zadnjih 14 letih DeSUS neprekinjeno v petih različnih vladah.”

Res odlična misel, ki v enem stavku pojasni tudi naše dvome o resničnosti predvolilnih obljub, ki jih tako rad trosi Karel Erjavec.

Predvidevamo, da je pozabil, da naša mladina zdaj uči babice in dedke, kako se uporabljajo računalniki in da njegovi volivci niso več odvisni zgolj od njegovih zavajanj (1000 evrov pokojnine – je bilo čisto zavajanje!), temveč si določene podatke poiščejo sami na medmrežju.

Kot dokaz, da misli resno, je Erjavec omenil še uskladitev pokojnine za 1,1 odstotka, ki se bo zgodila menda aprila.

Res mislite, da je za to uskladitev poskrbel DeSUS, ali pa si povišico 6 evrov lahko razdelijo tudi ostale vladne stranke?

In upokojenci – le kako boste porabili ta velik znesek usklajevanja? Bo dovolj za en paket hrenovk iz Celjskih mesnin?

En dan zdravilišča? Ne, moramo vas razočarati, ker nimate 1000 evrov pokojnine.