MAJA BO V SLOVENIJI ODBOJKARSKI SPEKTAKEL, PRVA TEKMA MED SLOVENIJO IN SRBIJO BO V ŠOŠTANJU

Vir: OZS

V sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo bo Slovenska moška odbojkarska reprezentanca odigrala pripravljalne tekme z dvema odbojkarskima velesilama. Znano je že bilo, da v Slovenijo prihaja izbrana vrsta Irana, sedaj pa je znan tudi drugi nasprotnik naših fantov, Srbija, so zapisali na Odbojkarski zvezi Slovenije.

 

Slobodan Kovač, vir: Alchetron
Nikola Grbič, vir: Hotsport.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srbi veljajo za eno najmočnejših reprezentanc na svetu in so zmagovalci lanske svetovne lige. Od leta 1995 naprej so na evropskih prvenstvih zbrali osem medalj, od tega dve zlati. Imajo tudi dve kolajni s svetovnih prvenstev. Leta 2000 so postali olimpijski prvaki. Srbija, ki jo vodi nekdanji odlični odbojkar Nikola Grbić, ima v svojih vrstah številne zvezdnike. Na svetovni lestvici zaseda deseto mesto, na evropski pa tretjega.

 

“To, da se za nas zanimajo reprezentance z vrha svetovne lestvice in da so pripravljalne tekme pripravljene odigrati v Sloveniji, potrjuje, da imamo trenutno odlično selekcijo, pred katero so letos zares veliki izzivi. O tekmah sta se dogovorila oba selektorja, Slobodan Kovač in Nikola Grbić, organizacijo prve tekme pa smo zaupali Šoštanju. Že zdaj lahko rečem, da pričakujemo pravi odbojkarski praznik,” je povedal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.

 

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, vir: OZS

Prva tekma med Slovenijo in Srbijo bo odigrana v soboto, 20. maja v Šoštanju. Hkrati se bo tam odvijal tudi Vseslovenski odbojkarski vikend, na katerem se bodo mlade odbojkarice in mladi odbojkarji borili za državne naslove. Drugo srečanje bo v nedeljo v Ljubljani. Naši odbojkarji se bodo z Iranom pomerili 14. maja v Hočah in 15. maja v Ljubljani.