NA OBMOČJU ŽALCA VLAK TRČIL V AVTOMOBIL, UMRLO 16- LETNO DEKLE

Vir: pixabay.com

Sinoči je na nezavarovanem železniškem prehodu na lokalni cesti izven naselja Dobriša vas okoli 20. ure v trčenju vlaka in osebnega avtomobila umrlo 16- letno dekle, 19- letni voznik in 20- letni sopotnik sta utrpela hude telesne poškodbe.

Policija ugotavlja, da je potniški vlak, ki je peljal iz smeri Celja proti Žalcu, na prehodu čez železniško progo, ki je označena z Andrejevim križem, trčil v osebno vozilo, ki je zapeljalo čez nezavarovani železniški prehod. Voznik osebnega vozila se ni prepričal, da se prehodu približuje vlak, zato ni ustavil, temveč je zapeljal na železniški prehod v trenutku, ko je iz smeri Petrovč proti Žalcu pripeljal potniški vlak. Ta je trčil v desni bočni del osebnega vozila.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, izvlekli mrtvo osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenih, odklopili akumulator, odstranili osebno vozilo s tira in nudili razsvetljavo kraja nesreče. Reševalci NMP Žalec in Celje so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, poročajo na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Letos je po poročilu policijske uprave Celje v prometnih nesrečah na Celjskem umrlo šest ljudi.