Policisti Policijske uprave Celje so bili v nedeljo, 24. septembra okoli 13.30 ure obveščeni, da je na Brecljevem, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, podivjani bik poškodoval dve osebi.

Kot poročajo, so bika, ki je pobegnil iz ograjenega pašnika, poskušali domačini nagnati nazaj v ogrado. Pri tem je podivjani bik napadel 50- letnega domačina, ga podrl na tla, nabodel in potiskal po tleh. Napade bika je hotel preprečiti 30- letni sin, ki ga je bik prav tako napadel in poškodoval. Žena hudo poškodovanega 50- letnika in sin sta poškodovanega uspela s traktorjem rešiti pred pobesnelim bikom. Bik je nato z rogovjem poškodoval osebno vozilo, napadel pa je tudi soseda, ki pa ga k sreči ni poškodoval. Bik je nato obstal na dovozni cesti in onemogočal dostop reševalni ekipi, hkrati pa se še zaganjal v vozilo. Na podlagi obvestila OKC je veterinarska inšpektorica izdala ustno odločbo o usmrtitvi napadalnega bika.

Izredno hudo poškodovani domačin je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, njegovemu sinu pa so pomoč zaradi lažjih poškodb nudili v Splošni bolnišnici Celje.

V nadaljevanju policisti poročajo še o vlomu v osebno vozilo na parkirišču pokopališča v Velenju, kjer je storilec iz vozila ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Podoben rop se je pripetil tudi na parkirišču pokopališča v Celju. V tem primeru pogrešajo tri denarnice z bančnimi karticami in več gotovine.

Na območju Mozirja, natančneje v Podrožniku, je neznanec iz vrtne ute ukradel dve kosilnici, v Velenju pa je neznanec vlomil v prostore stanovanjske hiše in iz blagajne ukradel gotovino.