Vir: KP Velenje

Svet ustanovitelja Komunalnega podjetja Velenje je včeraj iz nekrivdnih razlogov razrešil direktorja Komunalnega podjetja dr. Uroša Rotnika. Svet je istočasno za novega direktorja Komunalnega podjetja Velenje imenoval mag. Gašperja Škarjo.

Kot je znano, je finančna uprava pri nekdanjemu direktorju Termoelektrarne Šoštanj dr. Urošu Rotniku odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja, za kar mu je odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka. Zanimivo je dejstvo, da ima Rotnik za sabo že kar nekaj sodnih postopkov, bil je tudi priprt, na direktorsko mesto je bil potrjen tudi v drugem mandatu, odstavljen pa je bil včeraj zaradi nekrivdnih razlogov na zasedanju Sveta ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje v sestavi: Občina Velenje, Bojan Kontič, Občina Šoštanj, Darko Menih in Občina Šmartno ob Paki, Janko Kopušar.

Že leta 2014 je KPK v svojem poročilu o Rotnikovem premoženju zapisala, da pri Rotniku ni mogla pojasniti ne obsega, ne izvora njegovega gotovinskega premoženja, zaradi suma korupcije pa naj ne bi smel upravljati z javnimi sredstvi. Pristojni za opravljanje in nadzor Komunalnega podjetja Velenje so se strinjali, da bi lahko bil razrešen, iz nekrivdnih razlogov, vendar pa naj bi bila takrat odstavitev z mesta direktorja zaradi dobrega poslovanja Komunalnega podjetja Velenje neutemeljena, takratna odpravnina Rotniku pa bi predstavljala dodaten strošek za podjetje.

Tudi danes Komunalno podjetje Velenje beleži dobiček. Poraja se vprašanje, ali bo Rotniku sedaj izplačana odpravnina in v kakšni višini. Jasno pa je, da bo za imenovanje direktorja komunale potreben razpis. Na današnji novinarski konferenci pa je velenjski župan Bojan Kontič, kot navaja Svet24, pojasnil:« Direktorja Komunalnega podjetja Velenje Uroša Rotnika smo s položaja razrešili zaradi sodbe upravnega sodišča, v kateri je to potrdilo ugotovitve finančne uprave glede njegovega nepojasnjenega premoženja.« Za dve leti so na mesto direktorja imenovali Gašperja Škarjo. Rotniku po besedah župana Velenja ob razrešitvi odpravnina ne pripada, hkrati pa velenjski župan dodaja, da bo razpis za novega direktorja objavljen v naslednjih šestih mesecih. Rotnik je razrešitev sprejel, saj je mnenja, da je razrešitev stvar lastnikov. Izpostavil je, da je podjetju pod njegovim vodstvom uspelo izničiti zadolženost in dodal:« Zgradili smo 932 kilometrov novega vodovoda in 36 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja. V obnovo infrastrukture smo v zadnjih letih vložili 4,7 milijona evrov,« navaja Svet24.