Kolesa Pony ne bodo več proizvajali?

Foto: rogbikes.com (mont.)

Dve leti nazaj je začela delovati sodobnejša proizvodnja Pony koles in sicer pod okriljem Gorenja – Gor kolesa.

Prav tako so se že lani odločili, da te izdelave in prodaje takšnih koles, ne bodo nadaljevali in so zato zmanjšali proizvodnjo.

Odločitev o prodaji deleža Gor kolesa je tudi povsem v skladu s strateško usmeritvijo skupine, ki se bo povsem osredotočila na proizvodnjo in prodajo gospodinjskih aparatov.

Gorenje je podjetje Gor kolesa ustanovilo z okoli 650.000 evri osnovnega kapitala. Še prej pa so kupili blagovno znamko Rog, ki je bila menda vredna okoli 41.000 evrov.

Podjetje Gor kolesa je bilo v 61,5 odstotni lasti Gorenja; 38,5 pa je bilo v lasti BTC. Ker pa je bila že lani potrebna dokapitalizacija, se je BTC umaknil in je podjetje sedaj v 100 odstotni lasti Gorenja.

Po nekaterih podatkih na bi Gor kolesa ustvarila kar za okoli 860.000 izgube. Niso pa javno znani podatki, koliko se je teh novih koles v resnici sploh prodalo. Tudi ni znano ali so se prodajala poleg trga v Sloveniji, še v Srbiji in na Hrvaškem.

Morda se pojavi kakšen kupec ali strateški partner, ki bi želel nadaljevati proizvodnjo, če pa ne, se bomo poslovili še od ene nekdaj uspešne znamke.

Tega pa smo v Sloveniji zadnje čase že kar navajeni, kaj ne?