Ko pa Šarec za medije izjavi, da se dogovarjajo profesionalci, se pa resno vprašamo, kje živimo?

Foto: TIGR

Danes je Šarec podal izjavo, da se za našo bodočo vlado pogovarjajo profesionalci. Kdo so ti strokovnjaki? Se mar Šarec prišteva med profesionalnega politika, čeprav na državni ravni ni niti povohal tujine?

Samo vprašamo – to pa zato, ker smo imeli v vladi za premiera (Miro Cerar) menda ustavnega pravnika, mednarodno priznanega, ki je v parlamentu sprejemal zakone, ki so drug za drugim na ustavnem sodišču padli.

Imamo spet takšne “kvazi” profesionalce? Morda Židan, Erjavec in podobno?

Mi mislimo, če si že namenijo naziv profesionalec, bi moralo biti to podkrepljeno z rezultati – teh pa ni! Vsaj mi jih nismo zaznali.

No, pa predvidevajmo, da tem profesionalcem uspe – vas zanima, kako bodo predsedovali Evropi? Predvidevamo, da imajo veliko izkušenj v tujini. Je temu res tako?

Torej – ne nas imeti za bedake; ne mahajte z zastavicami profesionalnosti, ker ste milijon let od tega.

Biti župan in biti premier je povsem nekaj drugega.

Še večja žalost je, če kot župan nisi kdo ve kaj naredil in se imaš za profesionalca v politiki – če bi to res bil, bi poznal razliko.

Slovenci nismo poskusne podgane, da bo nekdo na nas izvajal poizkus, koliko je res politik in koliko je res izbral pravo svojo življenjsko pot.

Torej – poskušajte narediti vlado, čeprav smo volivci želeli nekaj drugega. Lahko tudi zavladate – vendar, vedite – mi bomo čakali na nov volilni sistem in nove volitve!

Pa srečno, Slovenija!

Napisal: Mikki