Karel Erjavec – ste si zaslužili ministrsko plačo?

Foto: https://sl.wikipedia.org/wiki/Karl_Erjavec

Karel Erjavec je v vladi Mira Cerarja opravljal naloge zunanjega ministra. Pravzaprav bi bilo bolj prav, če bi napisali – moral bi opravljati naloge zunanjega ministra.

Zakaj mislimo, da tega ni delal dobro in zakaj se nam zdi, da si ni zaslužil plače ministra?

  1. Kot zunanji minister je naredil toliko osnovnih napak, ki si jih noben diplomat ne bi smel privoščiti. Kar spomnimo se arbitraže – čeprav zanika odgovornost, je po naše še kako odgovoren za prisluhe, ki so se zgodili v času dogovarjanj. Opozorjen je bil, da obstaja velika verjetnost, da se prisluškuje telefonom, pa kljub temu ni sprejel ustreznih ukrepov.
  2. Kot zunanji minister bi moral takoj, ko je našo mejo nezakonito prestopil prvi migrant, vzpostaviti dogovor s Hrvaško in jim pojasniti, da bomo slehernega, ki bo nezakonito prečkal našo mejo, še isti trenutek vrnili na Hrvaško stran. Tega seveda ni storil, raje je govoril, da SDS zastrašuje ljudi in da ta problem še zdaleč ni tako problematičen, kot ga želijo prikazati.

Da se je lagal, je jasno od včeraj, ko je ministrica za notranje zadeve izjavila, da bomo morali zapreti mejo, saj je situacija iz ure v uro hujša.

Kot zunanji minister bi te težave moral že prej poznati in pravočasno, ustrezno ukrepati – nič od tega pa ni storil.

  1. Nič kaj diplomatsko je medijem razlagal, kakšni bodo ukrepi Slovenije, če Hrvaška ne bo spoštovala arbitražne odločitve. S tem je ne samo sramotil Slovenijo, temveč jo je tudi na nek način oškodoval.

Če bi imel vsaj malo soli v glavi, bi bilo najbrž bolje,  da manj razpreda z novinarji in se raje loti tihe diplomacije. Ker pa očitno tega ne zna in je tako globoko prepričan v svoje sposobnosti, ni niti poslušal koristnih nasvetov in je nastopal kar sam brez poprejšnjih dogovorov s koalicijo.

  1. Zdaj na ves glas razglaša, kaj vse bi bilo potrebno storiti in ob tem kar pozablja, da je bil del vladajočega trojčka. Zakaj se torej prej ni lotil teh problemov, saj je vendarle bil plačan za to?

Njegovi plakati, ki pozivajo “Vrnimo ljudem dostojanstvo”, so v posmeh tistim, ki bodo zaradi arbitraže izgubili dom – tiste arbitraže, ki jo Erjavec tako histerično zagovarja.

In za konec – Karl Erjavec je zase res odlično poskrbel, za upokojence pa naredil – nič. Vse njegove velike besede o pokojninah, ki jih on poviša, so navadno zavajanje.

Upokojenci so si svoje pokojnine zaslužili sami, Erjavec ni za to niti s prstom mignil.

Naj mimogrede omenimo še izjavo DeSUS-ove poslanke Bizjak Mlakarjeve, ki je v soočenju dejala, da bodo poskrbeli za lustracijo vseh, ki so dajali velike kredite in vseh, ki teh kreditov niso vrnili.

Mi se ob tem sprašujemo, kaj ni med tistimi, ki kreditov niso vrnili tudi Jankovič? In ali ni Erjavec z njim podpisal pogodbo o levi koaliciji? Se nam morda samo zdi, ali pa je res, da nekdo grdo laže in zavaja uboge upokojence?

Če imate v družini stare starše, stare tete, strice – vzemite si 5 minut časa in jim razložite, da se za Erjavčevim nasmehom ne skriva prijazna duša, ampak človek, ki zna odlično poskrbeti zgolj zase.

Dragi DeSUS, pa srečno – se vidimo v nedeljo, na volitvah!

Napisal: Mikki