Bi se smejali ali jokali, ko preberemo predvolilno geslo SMC – Bolje za vse?

Foto: https://www.facebook.com/mirocerar.SMC

O tem sploh ne bi pisali, vendar gre za tako očitno norčevanje iz volivcev, da smo dolžni tudi o tem reči kakšno besedo.

Cerarjev brezizrazni obraz, za katerega ne veš, ali mu je vseeno ali pa je na plakatu pristal zgolj slučajno, bi še prenesli – nikakor pa ne moremo spregledati napisa pod portretom – “Bolje za vse”.

Kako bolje? Za koga bolje? Kdaj bolje – če v štirih letih niso niti s prstom mignili za nas volivce?

V njegovem mandatu je bolje živela samo določena elita – plače so dvignili zdravnikom; ravnateljem šol; ustanovili še nekaj agencij; financirali neprofitne organizacije – med katerimi seveda niso bila gasilska društva; zapravljali davkoplačevalski denar za dva referenduma, neumno maketo in podobne malenkosti, ki – če seštejemo zneske izplačil – kar naenkrat niso malenkosti ampak strahotno visoki zneski, vrženi skozi okno.

Poglejmo še podrobneje kaj mislijo v SMC po geslom “Bolje za vse”:

  1. Je to morda sesutje zdravstvenega sistema? Na vsak način so želeli obdržati nesposobno ministrico za zdravje – zdaj je rezultat tukaj:

– čakalne dobe bolnikov za prvi specialistični pregled so se strahovito povečale. Bolniki med čakanjem umirajo.

– zdravniki, ki bi neupravičeno poslali pacienta na pregled, bodo kaznovani. Kako se določa neupravičenost, še vedno niso pojasnili. Ukrep je namenjen ustrahovanju vestnih zdravnikov in sramota za tiste, ki so ga sprejeli.

– otroška srčna kirurgija je ostala brez zdravnikov. Ne videti malih državljanov, ki trpijo in ob tem še zatrjevati, da je zanje dobro poskrbljeno – ob takšni aroganci ostanemo brez besed.

– z denarjem iz proračuna so nagradili tiste bolnišnice, ki delajo zgubo. Pa ne za to, da bi se čakalne vrste skrajšale, temveč so te bolnišnice denar porabile za poplačilo dobaviteljem. Kaj je že ugotovila preiskovalna komisija v zvezi z preplačanimi žilnimi upornicami – korupcijo, krajo in goljufanje? Komu je torej bil namenjen ta denar, ki ga je SMC namenila bolnicam z izgubami?

  1. Je “Bolje za vse” gradnja lakirnice v Hočah?:

– tujim investitorjem so po skrajšanem postopku uredili dokumentacijo za izgradnjo lakirnice – naši podjetniki čakajo desetletja na dokumentacijo.

– tujemu investitorju so izdatno finančno pomagali – naši investitorji lahko o takšni pomoči samo sanjajo.

  1. Je “Bolje za vse” nenehna dražitev davčnih derivatov?:

– na tujih trgih cena nafte pada – mi se ves čas srečujemo s podražitvijo bencina, nafte in kurilnega olja.

– tujina nameni sredstva, ki jih prejmejo s prodajo naftnih derivatov za razvoj zelene tehnologije in za obnovo cest – za kaj so že pri nas porabili ta denar – morda za ponesrečeno maketo 3. tira?

In za konec – na FB ima Stranka SMC zapis:

“Pot stranke SMC še zdaleč ni končana. Pred 4 leti so nam zaupali prihodnost Slovenije. To je danes njena sedanjost. Naj bo še boljša za vse. Zelena, zdrava, digitalna, pravična, varna.

Na volitve gremo, da zmaga sodobna, solidarna in svobodomiselna Slovenija!”

Ob tem si ne moremo kaj, da ne bi tudi mi napisali odgovora tej stranki:

Se vam najlepše zahvaljujemo za ponujeno še štiriletno životarjenje, če bi bili volivci še enkrat tako naivni, da bi vas volili.

Ker pa zaupamo v pamet naših volivcev in ker verjamemo, da imajo vašega leporečja čez glavo – v realnosti pa je vedno slabše – se bodo naše poti na tej točki najbrž razšle.

Kot volivci vam želimo vse dobro in upamo, da v prihodnje ne zasedete kakšnih odgovornih položajev, ker ste se v zadnjih 4 letih izkazali za povsem nesposobne.

Pa srečno SMC – se vidimo na volitvah!

Napisal: Mikki