Kako si naša Marija razlaga “SPORAZUM ZA LAŽJE ZAPOSLOVANJE”

Da ne bo pomote – trenutna vlada NI poskrbela za manj birokratsko zaposlovanje SLOVENCEV; nikakor –  sporazum je podpisala s Srbijo (predvidevamo, da je bil namen visokega obiska že prej določen in ni šlo zgolj za vrnitev naše kulturne dediščine, kot so poročali mediji), da bodo njihovi migranti imeli lažjo pot do zaposlitve v Sloveniji.

To nas niti ne bi motilo preveč, če ne bi skoraj vsaka družina Slovencev imela vsaj enega, mladega nezaposlenega, ki se sam ali z družino odseli v tujino.

Ker je ravno predvolilni čas (vse stranke so menda že začele kampanjo), nas preseneča, da vsi v trenutno vladajoči koaliciji govorijo o izseljevanju naših mladih strokovnjakov, potem pa podpišejo sporazum za “uvoz” delovne sile.

Mar ni vlada zadolžena za gospodarski razvoj države, kjer bo dobila delo vsa naša izobražena mladina, ki bo poskrbela za naš pokojninski sistem (ki bi se moral že zdavnaj spremeniti in posodobiti, kar je tudi delo vladajoče strukture)?

Ker spremljamo dogajanje, se nam zdi, da izvoljeni niti približno ne delajo za Slovenijo. Skoraj vsi ukrepi, ki so jih sprejeli, menda ne izpolnjujejo željo volivcev, ki so jih volili, saj je vedno več nezadovoljnih, sodeč po izvedenih in napovedanih stavkah.

To ni zgolj naše mišljenje, saj nas pogovori z volivci usmerjajo prav v to smer razmišljanja. In res žalostno je dejstvo, da volivci niso poznali programa, ki so ga volili.

Še bolj žalostno je dejstvo, da se je v zdajšnji volilni kampanji pojavil še en nov obraz – Šarec, ki pa tudi še ni predstavil programa, pa je medijsko že favoriziran.

Kaj torej volijo SLOVENCI?

– nove obraze in “vrečko presenečenja” (izraz si je izmislila Združena levica, ki pa ima kot stranka v opoziciji menda totalno neumne rešitve, ki po mnenju nekaterih volivcev sodijo bolj v Venezuelo ali Severno Korejo), in jih res spretno predstavijo mediji (seveda bogato plačani), ljudje pa tem opevanim novim obrazom nasedejo in verjamejo medijskim slavospevom.

– stare obraze, ki imajo programe in se že leta borijo za uresničitev njihovih programov (v zdajšnji sestavi vladajočih, so bile stranke v opoziciji povsem neslišne – niti enega predloga niso upoštevali).

– novo – stare obraze, ki so v vseh vladah in zgolj prejemajo plačo, ker skačejo iz stranke v stranko (če spremljate politiko, boste določene priimke zasledili v vseh vladah – v različnih strankah).

– potem je tu še stranka upokojencev, ki je bila menda v vseh vladah nepogrešljiv člen za vzpostavitev vladajoče strukture. Tudi njihov program je dokaj neznan, razen floskul, ki jih uporabljajo – ena takšnih je bila, ko je Erjavec upokojencem obljubljal 1000 evrov pokojnine.

Pa se vrnimo k zaposlovanju – kaj res potrebujemo nove delavce, če niti svojih ne zaposlimo? Kdo je dal pravico vladi in vladajočim, da podpiše takšen sporazum? Smo krivi mi? Ste krivi vi, ki ste volili SMC?

Zelo nesramno je kazati s prstom – vendar – kaj ne bi zdaj, še pred volitvami, poskrbeli za to, da vsaj preberete program stranke, ki jo želite voliti? Tako vsaj ne bo poznejših presenečenj, ko vam bodo segali v denarnice in vas z vedno višjimi davki dušili.

Verni bi rekli: “Bog razsvetli.” Mi sporočamo – če razmišljaš, naj tvoje razmišljanje obrodi sadove. Res neumno je uporabljati možgane in znova in znova in znova in znova in znova…, nasedati novim obrazom, ki so vedno iz istega političnega kotla. Nesposobni, ne kredibilni in nas ves čas menda kradejo.

Vse dobro in odločajte se po srcu – srcu, ki bo čisto in ne bo onesnaženo z propagando medijske gonje, ki objavlja morda neresnične podatke in ki vam vedno vsili nekoga, ki je isti, le z drugim obrazom in drugim imenom.

In vsekakor – pojdite na volitve, da ne bodo drugi izbirali namesto vas!

V skrbi za dobrobit družine, se vam predstavljam  s psevdonimom. Moji resnični podatki so  varovani s strani uredništva. Hvala za razumevanje.

Marija