Je to kultura Slovenije?

Te dni kroži po spletu fotografija sestrične Lare Jankovič (njuni mamici sta sestri), ki drži v rokah škarje, oblečena je v slovensko zastavo in grb – izrezan, ji leži pred nogami – ona pa pokaže skozi izrezano zastavo nosečniški trebuh.

Je mar to kultura, ki jo slovenske matere že desetletje vcepljamo v glave našim potomcem? Kdo misli, da smo matere zaspale in otrok ne učimo domoljubja? Vse te medijske floskule, da je domoljubje fašizem, nacionalizem in podobno – prav požvižgamo se na to! Mi vzgajamo otroke tako, kot so naši kmečki starši vzgojili nas. Praznujemo Božič (smo ga tudi takrat, ko je bil prepovedan); praznujemo Veliko noč (smo jo tudi takrat, ko je bila prepovedana – celo gledali so, kdo ima barvo na prstih, ker je barval jajčka!); praznujemo vnebovzetja, post in na sploh vse rimo katoliške praznike, ki so jih praznovali že naši predniki.

Nikoli pa nismo praznovali Dražgoške bitke, ker se je vedelo, da je ni bilo in so bili pobiti zgolj civilisti.

Niti nismo praznovali sprejema v pionirčke – ker je bilo to nujno zlo, če si želel ostati živ.

Spoštovali pa smo zastavo, čeprav nam je povzročala skrbi. Nikoli je nismo skrunili, še na misel nam ni prišlo, da bi jo poškodovali!

Zdaj, v demokracijo, ko smo si končno priborili svoj ponos – zastavo – pa si jo upa neka mladenka rezati in levičarji ob tem še zapišejo, da Slovenci pač ne razumemo satire? Kaj res?

Kdo nas ima za neumneže (ki niti volilnega sistema ne razumemo! – je dejal poslanec, ki je bil že v vseh strankah) – da ne ločimo, kaj je prav in kaj narobe?

Ne zanašajte se na to, da poznate slovensko dušo, ki je dokaj miroljubna in prijazna. Pogosto potrpi. Na to se je zanašala že JLA!

Tudi ne verjeti, da nam je vseeno in da kar vse sprejemamo – matere smo tiste, ki učimo otroke potrpežljivosti, obenem pa borbenosti, ko bo to potrebno.

Torej – upam, da bodo ustrezne službe mladenko čim prej kaznovale, ker je storila grozljivo dejanje, ki je prizadelo vse Slovence.

Pred praznikom kulture je to:

Prvič – nedostojno,

drugič – nesramno;

in tretjič – KAZNIVO!

Kdor ne verjame, naj prebere USTAVO in ZAKONIK.

Vsi prizadeti tudi upamo, da bo sporočeno medijem, kaj so storile pristojne službe.

Za kulturo gre – našo, ki je preživela povojne poboje, likvidacije, zažiganje knjig, izločitve iz skupnosti pisateljev, zapiranje pisateljev in končne osamosvojitve, ki pa ni prinesla osvoboditev kulture – še vedno so nagrajeni zgolj tisti, ki sledijo nevidni, ampak občutni, povezavi kulturnikov z “rdečim klanom” (pod to naj bi bili menda označeni vsi nosilci iz prejšnje, komunistične diktature).

Za našo kulturo gre! Če že praznujemo smrt pesnika – naj ne bo to smrt naše kulture.

Marija

Slika vir: http://nova24tv.si