Kako lahko novi kandidati spremenijo situacijo v Evropi – če se morajo že stari tako truditi, da se Slovenijo sploh sliši?

Foto: pixabay.com

Mi je še dovoljeno govoriti tako, kot mislim? Bom mar zaradi tega že v kazenskem pregonu – seveda v moji domovini – Sloveniji?

Zakaj mediji ne poročajo o tem, da imamo v Evropi zgolj osem poslancev?

Si res želimo med osmimi poslanci neznano Jovovo, Tomičevo in podobne?

Jelinčič pozna politiko in bi se lahko vključil, nima pa dovolj povezav v evropski politiki. Tudi Novakova je že dolgo v politiki in delno pozna tudi Evropo. Nikakor pa se ne more primerjati z Peterletom!

Torej – koga voliti?

Spet nove, neizkušene obraze ali Zvera, ki je nosilec stranke SDS in pozna situacijo?

Stranke so se same odločale koga bodo postavile na liste in v kakšnem vrstnem redu. Ker je SLS združena z SDS imajo volivci moč, da izbirajo s preferenčnim glasom.

Torej – uporabite ga!

Volite tiste, ki manj govorijo in so že nekaj storili, čeprav so bili zgolj – EN poslanec od osmih v evropskem parlamentu!

Kaj je v tem mandatu nekaj največjega, kar so dosegli?

Slovenci imamo:

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/konferencna-soba-v-eu-parlamentu-uradno-poimenovana-po-jozetu-pucniku/459265

Seveda gre to nekaterim v nos, saj so vse storili, da do tega ne bi prišlo. Pa je! Zaradi Zvera, ki je vztrajal.

Lahko še vedno odkrito povem? – ne želim novih obrazov! Ne želim niti nekaterih starih – vendar to je že moj problem, ker bodo nekateri še vedno volili Vajdla, katerega dela niti ne najdem.

…in ko se na koncu ozrem na nove obraze – lahko morda povem?…ste še v plenicah – niste sposobni zagovarjati mojega glasu v Evropi – ker ga ne znate niti ali ga niti niste v Sloveniji!

Napisal: M. Lisjak