Jasno je, da gre v parlament EU devet poslancev, zato torej izberite politika, ne kreature ali maskote. Koga torej poslati v evropski parlament?

Poudarek je na dveh temah – na konkurenčnosti EU in varnosti.

Gre za uresničevanje koristi posameznikov, in ne spodbujanje sanj o stanovanjih v oblakih.

Recept za uspeh Evrope ni v ideologiji, solidarnosti ,pravičnosti ali solidarnosti, temveč v produktivnosti,v denarju in v manjšanju birokracije. Torej v merijivih stvareh, ki so nagrada v poslu in kazen v politiki.

Rezultati ankete

Ankete kažejo na to, da bo desno sredinska EPP, Ljudska stranka ohranila največjo moč tudi po teh volitvah v Evropi. V Nemčiji bodo zmagali krščanski demokrati, v Sloveniji se zmaga napoveduje SDS. SDS je del skupine EPP, sem sodita tudi SLS in NSi.

Tudi na drugem mestu moči se po anketah na teh evropskih volitvah ne bo nič spremenilo. Drugi najmočnejši bodo evropski Socialisti – to pri nas pomeni SD.

Golobova Svoboda in Joveva skupina t.i “liberalci”– so vsaj po anketah eni velikih poražencev.

Kao bi torej Slovenija pridobila največjo moč v Evropi in kako bi zagovarjali največ slovenskih interesov? Odgovor je z vsemi devetimi poslanci v EPP skupini – to je SDS, NSi ali SLS.

Populizem na potenco

Robert Golob in njegova Svoboda je z državnika in politike je naredil kreaturo.  Iz sistema je naredil parodijo iz sebe osebno pa maskoto pod taktirko odslužene spletne vplivnice in lobistje. In razmišljanje z glavo Irene Joveve ob stilskih nasvetih njegove Tine bi to nas popeljal v cirkus – katerega, bi financirali mi.

Vsak glas šteje

Glasovanje ni zastonj, zahteva čas in napor. Za čas glasovanja se morate odreči nečemu drugemu, zato vaš glas ne bo zaman. Z njim ravnajte odgovorno. Zato dajte glas nekomu, ki bo izvoljen in bo imel vpliv.

 

 

 

Spletno uredništvo