Italija namenila 5 milijonov evrov za ukrepe za zaščito državljanov – kaj mislite, koliko milijonov bo za ta namen dala Slovenija?

Foto: pixabay.com

Pisali smo že o smrtonosnem virusu, ki prihaja iz Kitajske in še širi po vsej zemeljski obli. Države se s tem problemom ukvarjajo na različne načine.

Skrb vzbujajoči je tudi podatek, da je Svetovna zdravstvena organizacija – WHO – včeraj razglasila izredne razmere po vsem svetu, prav zaradi omenjenega virusa.

https://siol.net/novice/svet/danes-bo-znano-ali-koronavirus-predstavlja-nevarnost-za-cel-svet-517506

Že v četrtek pa se je Italija odločila, da bo prekinila vse letalske povezave s Kitajsko. letala, ki so že bila v zraku so seveda še lahko pristala, a so bili potniki podvrženi merjenju temperature.

Italija je razglasila izredne razmere, saj so pri dveh kitajskih turistih odkrili novi virus. Bolnika se sedaj zdravita na infekcijski kliniki v Rimu.

Za sprejem takojšnjih ukrepov za zaščito državljanov je Italija namenila pet milijonov sredstev. Italija je tako prva evropska država, ki je sprejela šest mesecev trajajoče izredne razmere.

Kako pa je s tem v Sloveniji?

Po zagotovilih naših pristojnih – to kar se dogaja po svetu – za nas ni problem. Menda smo varni in ne potrebujemo posebnih ukrepov.

Jim verjamete?

Napisal: M. Lisjak