Nova vlada zmagovalca volitev je problem – zakaj že?

Foto: TIGR

O tem niti ne bi pisali, če ne bi odstopil Marjan Šarec, ki je vodil vlado zgolj leto in še malo, po predvidevanjih javnomnenjskih raziskav pa je bil favorit.

V resnici je bil največji poraženec – dobil je zgolj 13 poslancev. So javnomnenjske raziskave še verodostojne?

Zmagovalci volitev so bili volivci SDS – 26 poslancev v državnem zboru in skoraj tretjina vseh volivcev, ki so se udeležili volitev.

Kdo lahko zanemari glasove volivcev, ki volijo stranko, ki je v resnici najmočnejša po številu poslancev v parlamentu?

Tisti, ki ne želijo demokracije. Tisti, ki so tako zavedeni s strani medijev, da ne verjamejo  volivcem, ki volijo program in ne obraz. In tisti, ki si želijo poslanskih plač, ministrskih stolčkov.

Bodo kdaj v naše medije prišli programi strank in se bomo začeli o tem resno pogovarjati?

Ali veste, da nekatere stranke niti ne vedo kaj bi s Slovenijo – močno sumimo, da je bilo tako tudi s stranko LMŠ – ste prebrali njihov program?

https://www.strankalms.si/o-stranki/program-nacrt-dela/

Če bi obstajal načrt dela – bi morale bite tudi rešitve, ki pa jih v tem programu ne zaznamo. Ste v tem programu našli rešitve ali zgolj puhlice želj…morda pa tudi všečno nakladanje?

In njihov načrt dela – kaj pa so v tem letu in pol izpolnili? Eno so želje in nakladanje – drugo je delo.

Razumemo želje – te imamo tudi volivci – vendar od izvoljenih pričakujemo rešitve. Teh pa ni bilo.

Slabše, še na slabše.

In ko ravno govorimo o načrtih – zakaj pa mislite, da je toliko ljudi volilo SDS? Zato, ker ta stranka ponuja tudi rešitve in uresničevanje problemov, ki nas pestijo.

Kakorkoli že – ne glede na medijsko poročanje – se vam ne zdi, da morajo pri tej odločitvi imeti največjo moč volivci, če smo še demokratična družba?

In izvolili so stranko SDS.

Če bo torej še ena vlada, ker je pač bil Šarec podprt z medijsko podporo in se izkazal za popolnoma nesposobnega – se nikar čuditi, če bodo Slovenijo vodili volivci (preko svojih  poslancev), ki zaupajo poslancem SDS. Ta stranka bi morala voditi Slovenijo že v tem času – zato, ker smo jo izvolili in je bila zmagovalka volitev.

Napisal: Mikki