Mozirski gaj vas v soboto, 29. 6. 2024, od 10. ure dalje vabi na dogodek z naslovom “EM festival”.

Na festivalu bodo organizirali različna zanimiva predavanja na temo pomena Efektivnih mikroorganizmov EM v našem življenju. Govorili bodo o bioremediaciji tal, obnovi tal po poplavah, živih tleh na vrtu, kako do dobrega komposta brez premetavanja in nenazadnje o pomenu EM v zdravi prehrani.

Pripravili bodo tudi vrsto delavnic o sami aktivaciji EM, kako izdelati EM bokashi, kako narediti EM Bokashi kepe, ki jih bodo, ko bo pravi čas, zmetali v ribnike in potok v Mozirskem gaju in tako poskrbeli za zmanjšanje količine mulja in bioremediacijo različnih vodnih teles v parku. Poskrbeli bodo za zanimive dogodke, prijetno druženje in še kaj.

Vaše udeležbe se zelo veselijo!

Več o dogodku in programu najdete na https://mozirskigaj.com/em-festival-mozirski-gaj-2024/

Kaj je EM?

Efektivni mikroorganizmi EM, so koristne bakterije in kvasovke, ki medsebojno sodelujejo ter ustvarjajo boljše okolje za naravne ekosisteme. Njihova uporaba je razširjena na različna področja, kot so kmetijstvo, vrtičkanje, ekologija, čiščenje, skrb za hišne ljubljenčke, kozmetika, prehranski dodatki in še kaj.

Micronatura, tehnologija EM d.o.o., je edini predstavnik originalne EM tehnologije v Sloveniji. Ta tehnologija izvira iz Japonske in je priljubljena zaradi svojih številnih pozitivnih vplivov na okolje.
EMRO – Effective Microorganisms – (emrojapan.com)
Home – (micronatura.si)

V preteklosti smo že večkrat donirali večje količine EM pripravkov za pomoč pri revitalizaciji rastlin po neurjih in bioremediaciji po poplavah, tudi Mozirskemu gaju.
Prispevki – (micronatura.si)

Kljub obsežnim obnovitvenim delom po lanskih poplavah, so vodna telesa v Mozirskem gaju še vedno pod velikim stresom. EM pripravki lahko pri tem znatno pomagajo.Zato bomo tudi letos organizirali dobrodelno akcijo.

V sklopu EM festivala bomo izdelali EM Bokashi kepe, ki jih bomo podarili Mozirskemu gaju. V avgustu bomo te kepe skupaj vrgli v ribnike in druga vodna telesa v gaju, kar bo pripomoglo k izboljšanju stanja voda.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri tem dobrodelnem dogodku in prispevate k boljšemu okolju!

 

 

Spletno uredništvo

VIR: Mozirski gaj