Civilne iniciative pozivajo ministrstvo in policijo, naj preverijo ravnanje nevladnih organizacij – nam te res “uvažajo” nezakonite pribežnike?

Foto: pixabay.com

Združile so se civilne iniciative Velenje, Metlika, Bela krajina in Debeli rtič in pozvale novo vlado, naj ukrepa glede množične zlorabe azilnega postopka.

V pozivu pojasnjujejo, da sistem mednarodne zaščite ni namenjen ekonomskim migrantom, temveč resničnim beguncem, ki bežijo pred vojno.

Trenutno pa v Slovenijo prihajajo ljudje, ki takšne zaščite ne potrebujejo in menda do nje niso upravičeni.

Prav zaradi velikega števila neupravičenih migracij, se škoduje resničnim beguncem, ki bežijo pred nasiljem in iščejo varno državo za svoje preživetje. Zaradi tega je upočasnjen celoten azilni sistem in ti prišleki grdo izkoriščajo našo pripravljenost pomagati resničnim beguncem.

Civilne iniciative so se odzvale tudi na besede notranje ministrice – Vesna Györkös Žnidar je namreč dejala, da nevladni-ki organizirajo nezakonite prihode čez našo mejo. Zato so iniciative pozvale ministrstvo in policijo, naj preverita ali je to res in koliko je to v skladu z našo zakonodajo.