Kdo je nevoščljiv zdravnikom, ki delajo 17 ur na dan, da skrajšujejo čakalne vrste?

Foto: pixabay.com

V medijih je zaokrožila novica, koliko zaslužijo nekateri zdravniki in da so med najbolj plačanimi uslužbenci v javnem sektorju.

Mi sprašujemo – mar ni tako tudi prav? Najbolje plačani bi morali biti zdravniki, gasilci, vojaki in policisti.

In nikar narobe razumeti – ne ponižujemo delo ostalih udeležencev v javnem sektorju – naše razmišljanje gre samo v smeri, kdo izmed teh uslužbencev jemlje svoje delo in svoje poslanstvo resno in kdo hodi v službo samo po plačo.

Tudi profesorji se med seboj razlikujejo – eni so srcem predani poučevanju mladih – drugim je to zgolj obveznost.

Prav tako najdemo med uradniki na upravnih enotah ljudi, ki resnično želijo pomagati državljanom – in ljudi, ki jim pomoč zgolj otežujejo.

Plačni razredi in plače, pa so za vse enaki!

Vrnimo se k zdravnikom:

– ali se zavedate, kaj bi se zgodilo, če ti zdravniki ne bi delali nadur? Koliko ljudi bi umrlo? In namesto, da se jim zahvalimo, jih mediji slikajo kot izkoriščevalce proračunske malhe.

– se kdo izmed tistih, ki danes pišejo o visokih plačah zdravnikov vpraša, kaj se mu lahko zgodi jutri – če bog ne daj zboli – in ne bo teh zdravnikov, ki delajo nadure?

– le zakaj mediji niso vzeli pod drobnogled uradnikov, ki že leta žulijo svoje stole in je njihova storilnost enaka nuli?

– zakaj niso na primer preverili neprofitne organizacije, ki menda dokazano uvažajo nestrokovne, neuke, in neidentificirane (nimajo dokumentov) prebežnike,  ki prihajajo zgolj živeti na račun nas – naše države?

– zakaj je pisanje o tej temi naenkrat postalo sovražni govor – nikogar ne sovražimo, zgolj sprašujemo, zakaj vsi mediji danes pišejo o visokih plačah zdravnikov – o resničnih problemih pa molčijo.

Zakaj ne povedo, da je zdravnikov premalo? Da sestre odhajajo, ker so povsem izgorele?

Povsem dovolj imamo neresnične medijske propagande, ki uničuje še tisto dobro, kar je ostalo po rdeči invaziji preteklih desetletij.

Povsem jasno je, da se te navlake preteklosti ne moremo znebiti, saj še nismo našli smetarja, ki bi znal počistiti zastarelo miselnost in zloščiti upanje za prihodnost.

Za konec:

– Pustite zdravnike, ki delajo, pri miru.

– Pustite gospodarstvenike, ki ustvarjajo delovna mesta, pri miru.

– Ne dotikajte se učnih programov, dokler s tem ne soglašajo starši (uvajanje LGTB miselnosti ni v skladu z zahtevami staršev).

– Roke stran od ustanavljanja novih agencij, uradov in podobno – denar naj gre za plače vojakov, gasilcev in policistov.