Čeprav je poletje – razmišljajte o jeseni!

Foto: pixabay.com

Nismo na zeleni veji kar se tiče okužb – konstantno se nam večajo. Vse to je znak, da moramo nekaj storiti.

In imamo možnost – cepiti se že jutri (ker inkubacijska doba traja skoraj en mesec), ali pa v septembru zapreti šole?

O tej dilemi se lahko odločimo odrasli, odgovorni in tisti, ki želimo normalno življenje. Že jutri se cepite in cepite tudi otroke!

Jesen je malo več kot mesec dni pred nami. Seveda lahko uživamo v poletju. Seveda lahko gremo na dopust – a še prej – cepite se!

Brezplačno, neobvezujoče – dobite zdravilo, ki bo vašo družino ohranilo zdravo ali vsaj ne preveč bolno (nihče ne bo v bolnici).

Izkoristite priložnost – zdaj je pravi čas – ker ga imamo res malo, pojdite se cepit. V tem mesecu moramo precepit vse ljudi, ker bo njihova zaščita veljala šele septembra.

Določene države Evrope so si izbrale program, da vse ljudi enkratno precepijo – češ drugi odmerek bodo dobili, ko bo znanost napredovala.

Te države se sedaj že zapirajo – Slovenija je takrat izbrala, da vse pocepi DVAKRAT!, kot zahteva cepivo – in smo v trenutku na vrhu dobro precepljenih, pa čeprav imamo zgolj 40 odstotkov.

Druge države so imele 70 – 80 odstotno precepljenost, vendar z enim odmerkom – za boljši rezultat precepljenosti.

Problem držav, ki so se odločile precepiti vse prebivalce z enim odmerkom je sprememba virusa – precepljeni so zaščiteni zgolj 40 odstotno.

V Sloveniji smo dvakrat cepljeni zaščiteni 95 odstotno za Delta virus. Zato imajo druge države s tem virusom večje težave.

Malo nas je dovolj precepljenih – res nas bi bilo lahko več, ker je cepiv dovolj, vendar – še je čas!

Pomislite na Indijo – kako radi bi se cepili, če bi imeli dostop do cepiv. In zavedajte se – Indiji ne moremo pomagati, dokler nismo mi varni in zdravi.

Kakorkoli se že sliši krivično – najprej moraš biti ti zdrav, in zadovoljen, ter neodvisen, sočuten, prijazen, razumevajoč, pameten – da poznaš državo, ki ji želiš pomagat…

Pojdi se cepit! Imaš priložnost pomagati drugim – vendar moraš biti najprej cepljen!