Avstralija primer pravne države, Djokovič primer prepotentnih anticepilcev

Foto: TIGR

Kolumna

Foto: Pavel Rupar (Vir:.https://www.facebook.com/)

Seveda smo vsi spremljali soliranje in željo po uveljavitvi svojih pravil na tujem ozemlju zagrizenega anticepilca Novaka Djokovića. Če je kdo vsaj za hip pomislil in se veselil posameznih mini zmag v primeru izigravanja pravne države in  v smislu: »Jaz sem svetovna sila, jaz sem milijonar, jaz sem bolj pameten od tistih, ki ste se cepili, jaz sem Srb«, se je osramočen umaknil in pogreznil v svojo jezo in neumno razočaranje! Kar me pa najbolj veseli pa je, da so avstralske oblasti, ki so pogoje v pandemiji Covid sprejete tudi z ukrepi dale vsemu svetu jasen poduk in primer, kako deluje pravna država in demokracija pa tudi človekove pravice, ki sežejo le do meje, ko se dotaknejo pravic drugih ljudi, ki vestno upoštevajo zakone in uredbe, sprejete po demokratični volji izbranih oblasti in volilni večini! Amen!!

Seveda je to odlična popotnica zagovarjanja pravnega reda predvsem v državah, kjer nasprotniki miru, demokracije, cepljenja in reda, dobrega in poštenega vsiljujejo svojo voljo, svoj režim, svoje sovraštvo, delitev ljudi in narodov, svoj bes, ker se imajo za bolj pametne od normalnih, svojo silo želijo vsiljevati druga pravila od pravnih! Četudi se v Avstraliji pojavljajo skupine, ki nasprotujejo veljanemu pravnemu redu in demonstrirajo pa tam zagotovo nimajo skorumpiranih sodišč, še najmanj politikantskega Ustavnega sodišča, kot ga imamo pri nas! Tam najvišje pravno sodišče ;Bogu hvala, ne  spodbuja nasilneže in prepotentne » fb znanstvenike« , ki po družbenih omrežjih iščejo svojih pet minut in nasilnih kolovodij zborovanj, demonstracij in uničevalnih pohodov tipa Ćordić, Stevanović, Jenull in političnih partij , združenih v propadlem in odpisan KULu z razveljavitvami pravil in pravnih aktov, kot v Sloveniji!!

V Avstraliji pač nihče ne more izigravati pravnega reda, ki so ga sprejeli in ga spoštujejo! Četudi organizirajo mini proteste točno vedo, kdo so organizatorji, kdo so vodje zborovanj in nihče od teh se strahopetno ne skriva potem, ko je protestov konec! Vsak odgovarja za svoja dejanja, izpostavijo se kot lokalni »heroji« in tudi odgovarjajo za to! Primerki zblojenih kvizlingov in nacionalne sramote, kot so Stevanović, Čordić in slabo razmišljujoči Jenull in drugi samo pri nas lahko zbežijo! Strahopetno iščejo zatočišča na sodiščih in Tožilstvu, se zatekajo kot plašni zajčki v luknjice in se šopirijo, ker imajo pač zaščiteno kožo na omenjenih inštitucijah! Reve, ki so glasni v bunkerjih, za vogali, v brlogih medtem, ko »ideološko in umsko omejene borce« pošiljajo po ulicah in jih hujskajo..

In še huje: dve leti smo priča omadeževanju Slovenije in blatenje z lažmi v svetu in Evropski uniji s strani Tanje Fajon, Milana Brgleza, Makedonke Irene Joveve in Ljudmile Novak češ, da pravna država v Sloveniji ne deluje! Krivec je itak Janša in Vlada.. V resnici imajo prav!! A le v delu, da pravna država ne deluje, Janše se dotikajo zgolj iz obsedenega sovrašta do njega! Pravna država pri nas  ne deluje, sicer bi bili zgoraj omenjeni razbojniki skupaj z naštetimi Evro poslanci že zdavnaj v zaporih ali pa izgnani iz države skupaj! Tako, kot je bil Djoković iz Avstralije, upravičeno in v poduk drugim, da je pač zakone in pravila potrebno spoštovati! NI RAZLIKE! NI IZJEME!! Čudovit primer, da izigravanje tam ni mogoče pa če si narodni junak, svetovni super športnik, Srbin, politično na kateri koli strani, vernik, filmski glumac, papež!! PRAVILA TAM VELJAJO ZA VSE ENAKO, KER DELUJE PRAVNA DRŽAVA!!!!

Največjo zaušnico po svetu so v primeru Djoković dobili nasprotniki cepljenja! Njihovo prepotentno miselnost, češ, da so bolj pametni od tistih, ki smo se cepili, da so oni tisti, ki bodo krojili pandemijo in svet, da so zaradi svoje omejenosti pred drugimi in nad njimi in, da imajo več pravic, kot mi, ki spoštujemo uredbe in zakone in smo se cepili, so se spremenile v zaudarjajoče blato!!! Nič več in nič manj, kot v blato (lahko napišem po domače pa saj veste , kaj mislim)! Enako tej prispodobi so svoje dobili naši tožilci, sodniki in predvsem Ustavno sodišče, ker v Avstraliji nihče ni branil primer Srba in njegovo izigravanje njihovih zakonov v njihovi državi!Zmagal je narod  Avstralije in cepljeni državljani, ker je njihovo zdravje, varnost in odločitev , da sledijo zakonom in uredbam sodišče dalo prednost pred norci, ki bi jim vzeli svobodo in se postavili za bogove!

Zato iskreno čestitam Avstralskim oblastem za odločitev in odslovitev Srba, čestitam, ker je upoštevalo pravna merila in pravno državno ureditev, čestitam, ker je anticepilcem in hujskačem po vsem svetu, pri nas pa Wernerjem, Potrčem, pijanim Anicam, kovačevim kobilam ,ki so bose in sonarodnjakom Srba Djokovića, Ćordiću, Stevanovići, Jankoviću in drugim dalo jasno vedeti, da je treba pravila spoštovati, da je zakon za vse enak in da se gredo svoje nore igrice s kriminalnimi izidi lahko le v njihovi »domaći zemlji«, v tujih pač ne!!!

Pavel Rupar