Čigava je RTV – vaša, naša ali državni medij Slovenk in Slovencev?

Foto: TIGR

Pisali smo že o oddaji Utrip, ki pa je zdaj dvignila veliko prahu predvsem med levo usmerjenimi strankami.

Prva se je oglasila Fajonova in zapisala:

Javni servis = vladni servis. RTV Slovenija, sramota! Možina in ekipa. Ni opravičila za uredniško politiko, ki ne deluje več v javnem interesu.

Ob tem zapisu vsekakor sledijo naša vprašanja:

– Javni servis RTV, kot ga imenuje Fajonova, ves čas blati dosežke vlade in večino prispevkov je namenjenih marginalnim skupinam, ki so očitni nasprotniki te vlade – je torej po Fajonovi to vladni servis in v javnem interesu?

– Kolikor nam je znano – tako levo, kot desno usmerjeni volivci plačujemo ta javni servis – zakaj torej Fajonova pričakuje, da bo RTV delovala zgolj po prepričanju SD, Levice, SAB in podobno levo usmerjenih strank – desno usmerjeni pa moramo biti tiho in plačevati njihovo propagando?

– Morda pa je Fajonovo zabolela resnica pričevalcev, ki so toliko let molče prenašali vsako letno praznovanje pomora prebivalcev Dražgoš – pričevalci so lepo  povedali, kaj se je takrat v resnici zgodilo? Vaščani so povedali kaj si mislijo o praznovanju takšnih dogodkov, ki z zgodovino nimajo prav ničesar skupnega.

– Prav odzivi levih strank se je še enkrat pokazalo, kako jim je v resnici vseeno kaj RTV predvaja, dokler so oddaje ideološke in v njihovo korist.

Glasove pa takoj povzdignejo, če se pojavi mnenje nasprotne strani, ki si že leta prizadeva razbiti te pravljice in mite o partizanskih podvigih. Le zakaj smo torej izgubili največji odstotek števila prebivalcev med vsemi udeleženkami druge svetovne vojne?

Lahko verjamete, da se bo o tem še govorilo:

– da bo prišel čas, ko bodo zapis, da so partizani v Dražgošah “izbojevali veliko zmago” zamenjal zapisu z imeni pobitih vaščanov.

– zgodovina bo dokazala, da če partizani ne bi prišli v to vas, se to morda sploh ne bi zgodilo – tako namreč menijo domačini.

– Možina je dejal: “Lagali so, da je padlo od 2500, 120 napadalcev, čeprav je že desetletja, kar je zgodovinar Tone Ferenc dokazal, da je padlo 26 okupatorjev in devet partizanov. Nemci so pobili še 41 nedolžnih domačinov.”

– tudi beseda fašizem, bo dobila nov pomen, saj kot je dejal Možina, postaja že kot kletvica: Tako žaljivo za tiste, ki so res trpeli pod tem režimom, in nespodobno sploh, ko to izreka nekdanji vodilni funkcionar komunizma, fašizmu sličnega totalitarizma, zatiralca demokracije in človekovih pravic, ki je pobil, pregnal, izropal, onesrečil na desettisoče Slovencev.”

Samo še podatek za razmislek kam kdo sodi v resnični zgodovini:

Zaradi komunizma je na slovenskih tleh svoje življenje med vojno in po njej izgubilo skoraj 25 tisoč ljudi.

Mikki

 

Oddajo si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174839845?s=tv