Ali potrebujemo vojsko?

Foto: STA

Včeraj so na izredni seji razpravljali kako pomagati in kakšno zakonodajo sprejeti, da bi se stanje v naši vojski izboljšalo.

Presenetile so nas razprave določenih poslancev, ki so zatrjevali, da vojske skorajda ne potrebujemo, saj nas obkrožajo same prijateljske države in ni strahu, da bi se začela vojna.

Presenečeni smo bili zato, ker bi pričakovali, da so poslanci bolj seznanjeni s situacijo, ki vlada tudi v naših sosednjih državah in je pogojena z množičnimi prihodi migrantov.

Policija na Dunaju je potrdila, da se je v sredo zgodil napad na tri člansko avstrijsko družino. Še vedno se borijo za življenje. Napadalec je bil afganistanskega porekla – zakaj je napadel družino, pa še ni znano. Članek si lahko podrobno preberete TUKAJ!

Avstrijci menda živijo v strahu pred napadi in nasiljem, saj se različni incidenti kar vrstijo.

Z nasiljem se srečujejo tudi v Italija. In tudi tam so menda povzročitelji večinoma migranti.

Vprašanje ali potrebujemo vojsko, je najbrž odveč, saj razmere po Evropi kažejo, da zgolj policija ne uspe obvladovati položaja nasilnih prišlekov.

Ni odveč pripomniti, da je na področju varnosti potrebno delovati preventivno in pravočasno poskrbeti za varnost državljanov.