Policisti zasegli dobrih 5 kg konoplje

FOTO: Policijska uprava Celje

Iz Policijske uprave Celje so nam sporočili, da so policisti  Specializirane enote za nadzor državne meje,  v četrtek, 1. marca 2018, na počivališču Lopata, kontrolirali  voznika osebnega vozila.  Pri vizualnem pregledu vozila so  v večji torbi  opazili prozorni PVC paket, v katerem so bili delci neznane posušene rastline, ki so že po videzu dajali vtis, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zaradi suma, da osebi v vozilu prevažata prepovedano drogo,
so o ugotovitvah obvestili policiste Policijske postaje Celje, ki so zadevo prevzeli.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta 32-letni voznik in njegova 32-letna sopotnica, oba doma z območja Policijske uprave Ljubljana, v vozilu prevažala  pet večjih zavitkov,  v vsakem je bilo po kilogram konoplje. Policisti so drogo zasegli, vozniku in sopotnici pa odvzeli prostost.

V petek in soboto so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri  obeh osumljenih, prav tako so z odredbo preiskali še vozilo. Pri preiskavah so našli  še manjšo količina prepovedane droge konoplje ter večjo količino denarja. Oboje so zasegli.  Po zbranih obvestilih so policisti  32-letno sopotnico  izpustili na prostost, 32-letnega voznika pa privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Gram prepovedane droge, ki sta jo prevažala, na ulici dosega ceno med 7 in
10 €, kar pomeni da bi v “poulični – drobni” prodaji storilci za navedeno
zaseženo konopljo lahko iztržili najmanj 35.000 €, v prodaji na debelo  pa
se cena kilograma konoplje giblje med 4.000   in 6.000  €,  odvisno od
kakovosti.

FOTO: Policijska uprava Celje