Zmešnjava v predvolilnem času zaradi ženskih in moških kvot

Sliši se skoraj neverjetno, pa je vendarle res. Mediji so v tem času najbolj obremenjeni s poročanjem o zavrnitvi določenih list poslancev, ker niso izpolnjene kvote po spolu.

To pa še ni vsa tragikomika tega predvolilnega časa, saj sta menda dve stranki (SD in Čuš z Zelenimi), dodali na listo isto poslanko v različnih volilnih okrajih. Tudi tema dvema strankama grozi zavrnitev celotne liste.

Z obratnim primerom, pa se srečuje Veber, ker ima njihova lista premalo moških kandidatov.

Pa razumi, kdor more!

Vedno bolj se pojavljajo govorice, da te kvote zgolj otežujejo delo poslanskih skupin in da so namenjene same sebi.

Nezadovoljne so tudi ženske, saj trdijo, da tiste, ki so sposobne in imajo veselje do politike, ne potrebujejo nikakršnih kvot, saj so enakopravno obravnavane v primerjavi z moškimi.

Če pogledamo v naši okolici, imamo v parlamentu Nado Brinovšek, ki je s svojim delom povsem zadovoljila volivce.

Najbolj so ji bili hvaležni takrat, ko je ministrstvo želelo vzpostaviti mrežo urgentnih centrov in je v DZ argumentirano pojasnila, zakaj to ni dobra poteza. S tem bi se občutno poslabšalo stanje zdravstvene oskrbe, predvsem na podeželju.

Ker je Zgornja Savinjska dolina turistično močno obiskana, ker je med obiskovalci tudi veliko gornikov, kolesarjev, motoristov, so pogoste tudi nesreče.

Nada je zagovarjala, da morajo urgentne službe v dolini ostati, saj so nujno potrebne za zagotavljanje zdravstvene oskrbe prebivalstva in turistov. S prepričljivo argumentacijo je to tudi dosegla.

Pa se vrnimo nazaj k kvotam. Kot smo že napisali se mediji ves čas ukvarjajo s to zapleteno situacijo, tako da skoraj nimajo časa pisati o programih strank.

To pa najbolj zanima volivce – kaj jim stranke ponujajo v zameno za njihov glas. Nastajajo nenavadne koalicije – ravno včeraj je v javnost pricurljala vest, da naj bi se združili DeSUS (Karel Erjavec) in Pozitivna Slovenija (Zoran Jankovič). Prav tako smo izvedeli, da naj bi se Vili Kovačič pridružil stranki Bojana Požarja.

Tako – toliko za danes o politiki in kaosu, ki ga v teh dneh spremljamo v medijih. Skoraj vse stranke zavrnjenih list napovedujejo da bodo pravico poiskale na sodišču. Upajmo, da jim to do volitev res uspe, je pa zelo malo časa.

Še naprej bomo za vas spremljali politično dogajanje v državi in vas sproti obveščali.