Zlato srce policistov – spet rešili življenje!

Foto: facebook.com/policijaSI

Zgodilo se je v Celju. Takole preberemo v policijskem poročilu:

“V  sredo,  14.   aprila  2021,  sta  policista  Policijske postaje vodnikov službenih  psov Celje  opravljala  naloge  v   celjskem  mestnem jedru. Na Vrunčevi  ulici  je  do  njiju prišel  občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega  objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla v objekt,  kjer  je  dejansko  ležal  moški,  ki  ni  kazal znakov življenja.
Policista  sta  nemudoma  začela z oživljanjem moškega. O dogodku sta takoj obvestila Regijski  center  za obveščanje in naš Operativno komunikacijski center, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.
Pri postopku oživljanja so se policisti  izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju  pomagali  še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.
Prav  hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da  je  39-letni moški  preživel.   Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra  za  obveščanje,  ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki za oživljenje osebe.
Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše  temeljno poslanstvo.


Milena Trbulin” 

Milena Trbulin,
predstavnica za odnose z javnostmi,
samostojna policijska inšpektorica,
POLICIJA,
Policijska uprava Celje