Šolska sekcija VSO in Nova24TV v sodelovanju z evropskim poslancem, dr. Milanom Zverom vabijo na kviz

Foto: pixabay.com

Omenjeni kviz bo obravnaval zgodovino nastanka slovenske države. Vabljeni so dijaki in osnovnošolci 8. ter 9. razreda.

Organizatorji kviza želijo poudariti – “…da ne smemo nikoli pozabiti poguma, ponosa in vztrajnosti tistih, ki so se borili in vztrajali pri nastanku samostojne Slovenije in današnji mladini omogočili lepšo prihodnost.”

Ob tem dodajajo:

“Prav je, da poznamo vsa obdobja pogumnega naroda, ki je“stal in obstal” skozi vse vihre, potujčevanja,  grozo dveh svetovnih vojn in vojne za osamosvojitev.”

Udeleženci kviza bodo prejeli priznanje Domoljub, najboljši pa bodo dobili tako denarne nagrade kot tudi izlet v Bruselj.

In še pojasnilo s strani organizatorjev zakaj so se odločili za omenjeni kviz:

“Slovenija, moja država,” je  tekmovanje, ki  je namenjeno osnovnošolcem osmega in devetega razreda ter dijakom srednjih šol. Cilj natečaja je okrepiti zavest otrok o pomenu nastanka slovenske države, evropskih vrednot in demokracije v Sloveniji. Tekmovanje bo potekalo v obliki kviza, kjer sodelujoči odgovarjajo na naključen set vprašanj. V primeru pravilnih rešitev se bodo uvrstili v naslednji krog tekmovanj do zaključnega finala.”

Kako bo potekal kviz:

Kvalifikacije za tekmovanje, ki bo potekalo v televizijskem studiu televizije Nova24TV predvidoma maja, se bodo začele v spletni obliki 14. aprila 2021 ob 17. uri, ko se bo odprla tekmovalna spletna stran. Učenke, učenci, dijakinje in dijaki bodo lahko pristopili k spletni kvalifikaciji v času od 14. aprila do 30. aprila 2021. V primeru, da epidemiološka slika in ukrepi ne bodo dovoljevali organizacije tovrstnega tekmovanja v studiu, se bo le-to prestavilo v jesen.”

Več si preberite na tej povezavi:

Odprt je razpis za tekmovanje iz znanja slovenske zgodovine: Slovenija moja država!