ŽIVLJENJA ALI OBLAST ?! 

Foto: https://www.facebook.com/DrAleksandraPivec/photos/3389831171111363
Gibanje v podporo dr. Aleksandre Pivec vsem političnim strankam, še posebej pa opozicijskim na dušo polaga naslednje besede.
Slovenski narod je bil v svoji zgodovini že velikokrat na preizkušnji. Te preizkušnje je vedno premagal, na takšen ali drugačen način. Nenazadnje ni bil nikoli poražen v vojni in nobena naravna katastrofa ga ni spravila na kolena. Preprosto zato, ker gre za odločen, močan, klen narod, ki ne kloni, temveč se v trenutkih stiske poveže in zmore delovati kot celota, kadar ima skupni cilj.
Epidemija virusa COVID 19 je naš narod zopet postavila pred hudo preizkušnjo in ga tudi po zaslugi tistih, ki jim ni mar za narodov blagor in dobro vseh, še enkrat več razdelila na dva pola.
Te primere poznamo že iz zgodovine, ko je del POLITIKE  izkoristil težke čase IN SKOZI DESETLETJA IN ŠE  DANES ZAHTEVA IN SČITI POSEBNE PRIVILEGIJE ZA KATERE MENI, DA MU PRIPADAJO. OB TEM PA POZABLJA, DA  njihovi PRIVILEGIJI IZHAJAJO IZ VSE PREJ KOT DEMOKRATIČNIH ČASOV. PRIVILEGIJI PA SE ŠE NAPREJ DELIJO IZ OČETOV NA SINOVE, IZ GENERACIJE NA GENERACIJO.
Živimo v letu 2020, ko smo vse te ideologije vsaj navidezno že premagali in jih kot narod tudi presegli. Pa vendar z veliko žalostjo ugotavljamo, da obstaja manjši del ljudi, ki še vedno živijo v preteklosti in tudi te težke trenutke, v katerih se stroka in odločevalci spopadajo z obvladovanjem epidemiološke situacije in poskuša omejiti širjenje virusa, slovenski narod pa trpi zaradi bolezni, finančnih stisk, ki so povezane z izgubami služb, nezmožnostjo opravljanja lastnih poslovnih dejavnosti ter s tem povzročenih hudih socialnih in psihičnih stisk, poslužujejo neprimernih prijemov in takšne trenutke zlorabljajo za boj za oblast.
Dejstvo je, da se v teh trenutkih ves svet sooča z neznano situacijo, v kateri z različnimi pristopi poskuša obvladati nevarni virus. Na žalost tudi Slovenija ni nobena izjema. Tudi ukrepi, ki so sprejeti za zajezitev epidemije in zagotavljanje zdravja in varnosti ljudi, se ne razlikujejo od ukrepov večine držav, zato so vse besede o  uvajanju diktature in podobne floskule, s katerimi se žal posredno vpliva na mnoge ljudi,  v nasprotju z vsemi načeli želje po sodelovanju za čim boljši izhod iz dane, težke situacije.RES JE PRIŠLO DO DOLOČENIH NAPAK. VENDAR JE OB TEM ZANIMIVO, DA SE KRIVCE ISČE KAR V VLADI IN NE PRI PRISTOJNEM MINISTRU.
⁉️Sprašujemo vse tiste, ki si za vsako ceno želite na oblast, ali imajo človeška življenja in stanje duha naših državljank in državljanov, za vas ceno? Ali je vredno izgubljati življenja državljanov, zato, da se le ta izkoristi za pridobitev nekaj deset političnih glasov? Ali je potreben ves ta medijski pomp, kjer LAHKO pomagajo pristranski slovenski mediji, s katerim  se povzroča paniko in razdor med ljudmi? Ali je resnično vredno?
Uradno stališče Gibanja v podporo dr. Aleksandre Pivec je, da SO človeška življenja SVETA IN NEPRECENLJIVA, ZATO JE NABIRANJE CENENIH VOLILNIH GLASOV IN BOJ ZA OBLAST NEKAJ POSVSEM NESPREJEMJIVEGA. Vse napore, ki se jih vlaga v te politične boje, bi bilo vredno usmeriti v korist državljanov in prostovoljno pomagati v situacijah, kjer je ta pomoč trenutno usodno pomembna; v domovih za ostarele in bolnišnicah, pri mnogih težkih življenjskih situacijah ljudi….. Takšne geste v teh težkih trenutkih štejejo in so POTREBNE..
Zato je na mestu poziv strankam opozicije, za vključitev razuma IN SOLIDARNOSTI.. Strniti je potrebno vrste in po svojih močeh, brez političnih kalkulacij in manipulacij, sodelovati v naporih vlade za obvladovanje epidemije. V tem trenutku je NAJ pomembneje, povezati se v celoto in premagati nevidnega sovražnika s skupnimi močmi. Nato pa vse moči usmeriti v to, da država in ljudje čim prej in čim manj “poškodovano” izidejo iz krize, ki bo prav gotovo sledila, kot posledica.
Potrebno se bo usmeriti v pomoč gospodarstvu, zdravstvenemu in socialnemu sistemu, pomoč ljudem, POMOČ NAJŠIBKEJSIM.  Potrebna bo povezanost in enotnost ter usmerjenost v nov razvojni zagon, ki bo državo zopet postavil na zdrave temelje.
Zato v Gibanju v podporo dr. Aleksandre Pivec pozivamo k prenehanju vseh zavajanj IN  podtikanj in k usmerjenju v sodelovanje, v korist vseh državljank in državljanov.
Pozivamo k razumu in izključitvi vseh ideološke razlik in razdvajanj ter k sodelovanju MED strankami za rešitev situacije in čim bolj pozitiven izhod iz krize. Skupaj to zmoremo in to smo vsi skupaj dolžni našim državljankam in državljanom.
Ta boj nam ponuja še eno priložnost, da dokažemo, da smo lahko povezani in solidarni TER kos vsakemu izzivu in da lahko, ne samo obvladamo epidemiološko situacijo, ampak tudi težek čas krize, ki jo bo ta situacija pustila za seboj, kot posledico.
Ljudem je sedaj  potrebno vrniti upanje in zaupanje, da se bomo znova opomogli in nadaljevali tam, kjer smo pred to krizo zastali.
‼️ČAS JE ZA POGUM IN SODELOVANJE!‼️
❤️»Največja sreča je mir srca. Če pa hočeš doseči mir srca, se moraš učiti modrosti. Začetek modrosti je, da ločiš, kaj je v tvoji moči in kaj ni« (Aleš Ušeničnik)
#ZaLjudi