Zgodba z maketo drugega tira se čedalje bolj zapleta?

Nadaljujemo zgodbo o ponesrečeni maketi, za katero smo plačali več kot preveč. Izbrana bi morala biti najcenejša, dobili pa smo najdražjo.

Zdaj se zgodba še bolj zaplete – obe podjetji, ki sta sodelovali na javnem razpisu sta bili plačani! Pa razumi, kdor more.

Slovenci vsekakor razumemo, ker se nam to ves čas dogaja na vseh področjih – izvajalec in podizvajalec.

Tokrat so res šli prek vseh dopustnih mej in nas dodobra oželi. Bomo tiho ali pa po čudežu zahtevali odgovornost?

Bomo nasedli pojasnilu direktorja za infrastrukturo Damirju Toplaku, ki je pojasnjeval, da je za dražjo izbiro v resnici kriv računalnik?

“Adio pamet”, za kakšne bedake nas imajo! Mar si res predstavljajo, da mi računamo na kroglice in da tipkovnice še nikoli nismo videli?

Na vprašanje ali bo direktor za infrastrukturo odstopil je odgovoril, da ne. Seveda, kaj smo pa pričakovali drugega, če ni kriv in je kriv zgolj računalnik katerega so upravljali njegovi podrejeni ali pa sam.

Prav tako je omenil, da pa bodo zamenjani njegovi podrejeni – kaj pa odgovornost za plačo, ki jo prejema vsak mesec?

Je ni, tako ali tako so odgovorni tisti spodaj, on je menda zgolj nedotakljiva avtoriteta, ki ne stoji za svojim kolektivom.

Zagotovo tako ne bo šlo v nedogled, nekje bo potrebno postaviti mejo in povedati, da jih ne plačujemo zato, da na stolčkih “vedrijo”; ampak zato, da ne pride do takšnih “napak”.

Mi vsekakor ne verjamemo v napake Excelove predloge – so zgolj namerne zmote, korupcija ali pa neumnost. Tudi neumnih ljudi ne potrebujemo na takšnih delovnih mestih!

Torej, le kaj naj povemo na koncu tega članka? Denarja vloženega v maketo najbrž ne bomo videli nikoli več in gospa Ogulin bo še naprej po Sloveniji iskala botrstvo za naše revne otroke.

Več si lahko preberete TUKAJ!