Zanimivo dogajanje preteklega konec tedna na območju PP Velenje

Foto: TIGR

ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali tatvino, osebnih stvari iz avtomobila, na katerem je lastnica pustila odprta okna. Ker se je to zgodilo na območju policije v Ravnah na Koroškem, smo  zadevo v reševanje odstopili kolegom v Ravnah. Kasneje nas je lastnica obvestila, da je torbico našla doma.

Na Cesti talcev v Velenju smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so po preverjanju pogojev za udeležbo v prometu od ogleda odstopili. Še eno prometno nesrečo s pobegom smo obravnavali ob 18.00 uri. Policisti bodo o ugotovitvah napisali uradni zaznamek.

Nekaj minut pred 22.00 uro nas je občan obvestil, da na ulici sliši kričanje ženske. Policisti so takoj odšli na kraj, vendar ženske niso našli.

Ob 2.20 nas je občanka poklicala, ker jo je motila klimatska naprava pri sosedih. Policisti so ugotovili, da je v bližini več klimatskih naprav, od katerih pa ni bila nobena preglasna. Občanki so svetovali, da zapre okno.

Eno osebo so policisti opozorili zaradi preglasnega govorjenja na Jerihovi cesti, ker je s tem motila sosede pri nočnem počitku.

PETEK

Petek so spet zaznamovale prometne nesreče, ki smo jih obravnavali  kar osem. Ena nesreča se je končala s hudimi telesnimi poškodbami. Obravnavali smo tudi kaznivo dejanje zatajitve na avtobusni postaji v Velenju, kjer je prijavitelj pozabil mobilni telefon, ki si ga je nekdo protipravno prilastil.

Ob 19.20 smo bili obveščeni, da je neznanec na Rudarski cesti v Velenju pretepal mlajšega fanta. Policisti so zbrali vsa obvestila in ugotovili vse okoliščine, o tem pa bodo s kazensko ovadbo obvestili državnega tožilca.

Tekom noči smo trikrat posredovali zaradi preglasne glasbe v stanovanju, v Sončnem parku pa je nekdo v občanko vrgel jajce.

SOBOTA

V soboto smo obravnavali nasilje v družine. Nasilnemu partnerju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med drugim smo še sedemkrat posredovali zaradi preglasne glasbe obravnavali pa smo tudi kaznivo dejanje nasilništvo pri katerem je na Jenkovi cesti, osumljenec pretepel občana in ga lažje telesno poškodoval.

NEDELJA

V nedeljo smo reševali težave z zaparkiranim avtomobilom na Špeglovi ulici v Velenju in jih za kratek čas tudi rešili. Za trajnejšo rešitev smo udeleženim svetovali, da pravico poiščejo na pristojnem sodišču.

Zaradi lačnih voznikov, ki jim prometna signalizacija ne pomeni kaj dosti, smo morali okoli 21.00 ure posredovati pri zastoju prometa na Kidričevi cesti v Velenju, ki je povzročil kar nekaj hude krvi in frustracij.

Na Prešernovi smo izrekli opozorilo staršema, ki sta se prepirala vpričo otroka in ga s tem močno vznemirila. O dogodku bomo obvestili še center za socialno delo.

Tokrat za konec opozorilo za vse tiste nekoliko pozabljive. Ker zunaj temperature dosegajo že precej kritične meje za vse nas je pomembno, da v avtomobilu ne puščate otrok ali živali, pa čeprav samo za trenutek. Kot ste že verjetno slišali temperatura v avtomobilu hitro doseže vrednost, ki je lahko za otroke ali živali, usodna zato si kaj takšnega nikar ne dovolite. Tudi, če pustite okna nekoliko priprta, s tem niste naredili popolnoma ničesar. Tudi, če nimate navade početi kaj tako neumnega, preden zapustite vozilo, dobro poglejte, da v vozilu niste koga pozabili, ker se je tudi to že zgodilo. Seveda s katastrofalnimi posledicami. Želimo vam prijetne počitnice in lepo poletje.

Uroš Medved