31. maj 2017

Celje

Okoli 19.00 je območje občine Celje zajelo neurje z močnim vetrom in obilnim deževjem. V Teharski ulici pri glavni pošti in v Kersnikovi ulici je meteorna voda poplavila podvoza, kar je na obeh lokacija onemogočilo promet.

Na Ljubljanski cesti je preko cestišča podrlo drevo, ki so ga odstranili gasilci PGE Celje in PGD Babno. V Kettejevi ulici se je preko cestišča podrlo več dreves. Odstranili so jih gasilci PGD Babno in Ostrožno.

V Meškovi ulici je strela udarila v stanovanjsko hišo in osebno vozilo, požara ni bilo. Objekt so pregledali gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno ter Celje- Gaberje, na osebnem vozilu pa so odklopili akumulator. Posredoval je tudi dežurni vzdrževalec Elektra Celje.

V Liscah se je drevo podrlo na gospodarsko poslopje, več dreves pa je podrlo tudi preko ceste. Drevesa so odstranili gasilci PGE Celje ter PGD Ostrožno, Babno, Levec in PGD Kasaze-Liboje.

V naselju Pepelno je meteorna voda poplavila kletne prostore objekta. Izčrpali so jo gasilci PGD Šmartno v Rožni dolini.

Ob 11.58 je na Mariborski cesti med vzdrževalnimi deli zagorela izolacija na toplovodu. Požar so pogasili gasilci PGE Celje.

Velenje

Ob 15.39 so na Koroški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje posuli oljni madež in počistili cestišče.

Braslovče

Ob 16.35 sta v Topovljah v občini Braslovče trčili osebni vozili. Kraj nesreče so zavarovali gasilci PGE Celje, ki do odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Dve osebi sta bili poškodovani in prepeljani v Splošno bolnišnico Celje.

Žalec

Ob 20.41 območje Žalca zajelo neurje z vetrom in močnim deževjem. Na glavno cesto se je v Libojah podrlo drevo, deževje je naneslo zemljino, mulj in grmičevje. Gasilci PGD Liboje so s ceste odstranili podrto drevo in nanešeno grmičevje. V Levcu je veter podrl drevo, ki so ga odstranili gasilci PGD Levec.

1. junij 2017

Vransko

Danes je ob 9.03 na avtocesti v smeri Maribora v Ločici pri Vranskem v občini Vransko voznica avtodoma trčila v varovalno ograjo. Kraj nesreče so zavarovali gasilci PGE Celje in Domžale, ki so odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji ter vlečni službi pri nalaganju vozila. Dve osebi sta bili poškodovani, zato so ju reševalci NMP Celje prepeljali v Splošno bolnišnico Celje. Tako poročajo iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.