ZAKAJ SMO SLOVENCI VEDNO BOLJ JEZNI?

Zadnje tedne je v Sloveniji vedno več nezadovoljnih državljanov. Razburjajo jih različne  medijske novice, ki jim dajejo občutek o prvo in drugo razrednosti. Katere so torej novice, ki dvigujejo pritisk Slovencem:

  • Prva takšna novica je, da si je SDH privoščil nesramno povišanje plače dvema zaposlenima  (Lidia Glavina in Nada Drobne Popovič). Gospa Nada Popovič je zaradi pritiska in jeze javnosti, že zaprosila, da ji plačo znižajo. Prva dama SDH Lidia Glavina pa vztraja, da želi mesečno prejemati 15.000 bruto. To je znesek, ki ga nekateri delavci in upokojenci ne dosežejo v enem celem letu izplačanih plač in pokojnin! Torej se ne gre čuditi, da je prebivalstvo besno, saj ob tem še krožijo govorice, da SDH ne dela dobro in je velikokrat njihovo delovanje v škodo državi.
  • Druga novica prihaja iz okrajnega sodišča v Novem mestu. Sodišče je namreč oprostilo obtožb Aleša Zalarja o zlorabi položaja pri imenovanju Boštjana Škrleca na mesto generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva leta 2012. Tožilstvo je sicer napovedalo pritožbo, vendar – glede na stanje v našem sodstvu – močno dvomimo o pošteni obravnavi dokazanih dejstev.
  • Tretja novica je povezana z zdravjem. V nekaterih Evropskih državah se bojujejo z že skoraj epidemijo ošpic. Starše pozivajo, naj ne nasedajo propagandi o škodljivosti cepljenja in naj svoje otroke zaščitijo s cepljenjem. Ob tej novici se nam zdi zanimivo, da ne zasledimo vzroka za tako množične okužbe. Novice povsem izpustijo dejstvo, da so nekateri zdravniki opozarjali, da lahko pride do tega, ko je Evropa sprejela nekaj milijonov necepljenih migrantov.
  • Tretja novica ni toliko stresna, kot je zanimiva. Dolgoletni član SD Janko Veber je izstopil iz stranke in napovedal, da se bo pridružil koaliciji ZL – DSD. Svoj izstop je pojasnil z dejstvom, da po njegovem stranka SD ne sledi več prvotnemu cilju, da zaščitijo kar so generacije ustvarjale.
  • Četrta novica ljudi razdvaja. Govor je o napovedani veliki stavki javnega sektorja. Nekateri so ob tej novici jezni, češ – mi ustvarjamo, vi bi delili; drugi stavko podpirajo; imamo pa še eno skupino, ki trdi, da bodo večje plače spet samo za že zdaj velike, medtem ko za “male” vedno ostanejo samo drobtinice.
  • Preleteli smo nekaj odmevnih novic. Seveda jih je še več, na primer arbitraža; pa nediplomatska drža zunanjega ministra Karla Erjavca; izredna seja domnevne neustavnosti Mira Cerarja v zadevi migranta Ahmada; …

Naj bo za danes dovolj, če smo izpustili kaj res pomembnega, pa nam napišite v komentarju. Veseli bomo!