Zakaj razmišljamo, da smo res v demokraciji?

Zato, ker nas mediji ves čas prepričujejo, da je temu tako. Če pa pogledamo razsulo na vseh področjih našega življenja, se zavemo – da tega ne želimo in da tega nismo volili.

Ne želimo čakalnih vrst v zdravstvu.

Ne želimo prostih prehodov čez mejo.

Ne želimo tujcev, ki se jim ni potrebno naučiti našega jezika.

Ne želimo preplačanih infrastrukturnih projektov.

Ne želimo medijskega prostora, ki nam skriva podatke.

Ne želimo sodstva, ki kaznuje delovne – kradljivce pa oprošča.

Ne želimo, da se govori o mali Sloveniji – ker je to naša domovina in smo v srcih veliki.

Ne želimo, da nam poslanci (Moderndorfer) razlagajo o tem, kako ne razumemo volilnega sistema.

Ne želimo, da nam Karl Erjavec pridiga o pokojninah pod pragom revščine, sam pa ima vilo na morju.

Ne želimo, da nam Jankovič in Erjavec na plakatih oznanjata, da varujeta Ljubljano – se sprašujemo, pred kom – pred Slovenci?

Najbrž so levičarske vlade pripeljale državo tako daleč, da se volivci sprašujemo – živimo v državi, ki jo vodi mafija; ali v državi, kjer naj bi bila demokracija?

Ker verjamemo v pravičnost, poštenje in v nauke naših prednikov – “bodi pošten in ti bo dobro na zemlji” – se moramo teh volitev udeležiti.

Ni pomembno, kaj kdo voli; pomembno je, da pokažemo tem elitam, izbrancem, ki nas že desetletja zavajajo – da jih imamo dovolj!

Ne želimo novih obrazov – ker so v ozadju vsi stari (Šarec – odpadeš, ko vidimo tvojo kandidatno listo); ne želimo odmrlih udov pretekle vlade (Cerar – odstopil si, nič, ampak res popolnoma nič nisi naredil za nas); pozdravljen Požar in Jelinčič; SD – vsak bi se skril v mišjo luknjo, če bi tako slabo deloval – potrditi ministrico za zdravje kar trikrat – in potem še govoriti o odgovornosti do koalicijske pogodbe? Kje pa je vaša odgovornost do volivcev?

Vsem, ki ste vladali zadnjih 10 let, bodo volivci povedali rezultat – zaman kažete prst na Janšo – imeli ste 10 let našega življenja!

Napisal: Mikki