Vmešavanje šoloobveznih otrok v predvolilni boj?

Tako nizkotne predvolilne propagande še do danes nismo imeli. Nekatere stranke so začele širiti neresnice med osnovnošolci.

Že nekaj časa se govori o tem, da je potrebno naše šolstvo posodobiti in spremeniti učne programe, ki so prenatrpani. Zaradi tega imajo težave tako otroci, starši in tudi učitelji.

In glej ga zlomka, med učenci iz nižjih razredov je zaokrožila novica, da če bodo njihovi starši volili Cerarja, bodo imeli samo dve uri pouka na dan in tudi domačih nalog jim ne bo potrebno pisati.

Res nismo uspeli ugotoviti, kdo je te govorica posredoval učencem, smo pa opazili zaskrbljene obraze staršev, ki ne vedo, kako naj otrokom dopovedo, da se je potrebno učiti.

Otroci so razočarani, če starši dvomijo o resničnosti teh govoric. Bili smo priča, ko je otrok na vso moč prepričeval mamo, da naj na vsak način voli Cerarja, ker bo potem vse tako lepo in bo rad hodil v šolo.

Če bi rekli po domače – “to je res poden od podna”. Samo spomnimo se 4 neuspešnih let Cerarjeve vladavine, ki ni bila sposobna izpeljati niti ene reforme, zdaj pa naj bi – v novi vladi – Cerar drastično posegel v šolstvo. To je naravnost smešno.

Smešno nam, ki smo odrasli in zdaj že poznamo njegove sposobnosti; nerazumljivo pa otrokom, ki so vsekakor nesramno zavedeni.

In spet so v to dogajanje vpleteni starši, ki morajo prepričevati svoje otroke, da so takšne govorice povsem nerealne in nesramne.

Se potem še kdo čudi, da so se volitve tako zagabile državljanom? Z lažmi nad naše otroke je res najhujša prevara vseh časov. In nekdo je to moral sprožiti, otroci ne lažejo, sploh pa ne takšnih reči!

Zanima nas, je morda tudi med našimi bralci kdo, ki je to slišal od svojega otroka? Veseli bomo komentarjev.

Napisal: Mikki