Zakaj je opozicija obstruirala sejo, na kateri je bil obravnavan proračun za leti 2022 in 2023?

Foto: Prtscr:.https://twitter.com/JJansaSDS/status/1446530994736074753?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Korakanje vseh levih strank opozicije s seje, ki je v resnici obravnavala prihodnost Slovenije, se je davkoplačevalcem in volivcem zdelo skrajno neresno – mar jih res ne zanima, kako bo porabljen davkoplačevalski denar?

Na to vprašanje je najbolje odgovoril kar predsednik vlade Janez Janša:

Bistveno razvojno komponento proračuna predstavljajo investicije in investicijski transferji, česar v preteklem desetletju skoraj ni bilo. Leta 2022 in 2023 bo investicijskih transferjev za več kot 2 mrd €, kar je glavni razlog za takšno ihto in tak bes opozicije.”

Najbrž gre za nevoščljivost nesposobnih strank, ki imajo za program rušenje obstoječe vlade, kaj drugega pa niti nimajo v načrtu ali v mislih.

Pa poglejmo primer, ki nas vodi do teh zaključkov – v večernih poročilih 8. 10. 2021, je bila gostja oddaje POP TV tudi Tanja Fajon.

Preberite vprašanje novinarja in predvsem preberite njen odgovor, ter si ustvarite svoje mnenje.

Novinar jo je vprašal:

Ali so pozivi na predčasne volitve smiselni, glede na to, da je vlada 8 mesecev pred volitvami? Najbrž sama, po izjavah sodeč, ne bo odstopila?”

Kaj mislite, kaj mu je odgovorila poslanka? Ali pričakujete argumentacijo zaradi njenih pozivov na odstop – kaj dela vlada narobe?

Takole je odgovorila Tanja Fajon:

Vsak pritisk na vlado je smiseln.”

In to je to? Nič razlogov zakaj pritiski; nič predlogov za izboljšanje stanja; prazno govorjenje brez vsakršnih idej, kaj bi lahko bilo drugače?

Ustvarite si svoje mnenje. Preberite še enkrat vprašanje in preberite še enkrat odgovor – je res vse smiselno – tudi na škodo nas državljanov?