VSESLOVENSKI ODBOJKARSKI VIKEND V ŠOŠTANJU KONČAN

Foto: www.odbojka.si

Državni naslovi podeljeni

Vseslovenski odbojkarski vikend v Šoštanju, v okviru katerega so prvič doslej potekali finalni obračuni državnega prvenstva v mlajših kategorijah in tekme slovenskih reprezentanc, so se začeli s predstavami najmlajših odbojkarjev.

V velikem finalu Državnega prvenstva Zavarovalnica Triglav v mini odbojki sta si nasproti stali ekipi najmlajših dečkov iz Kanala in Maribora. Napeto srečanje, ki se je zaključilo po treh nizih, so dobili igralci Salonita Anhovo, ki so tako osvojili naslov državnih prvakov. Prvi niz so s 25:19 sicer dobili odbojkarji Maribora, v drugem pa so bili s 25:17 uspešnejši Primorci. Slednjim je pripadel tudi odločilni, tretji niz, ki se je končal z rezultatom 25:22. Bronasto odličje je šlo v roke ekipi Žirovnice.

Pri deklicah so se naslova državnih prvakinj v mini odbojki veselile najmlajše odbojkarice iz ekipe Ankaran Hrvatini, ki so prepričljivo, z 2:0 v nizih, premagale vrstnice iz ekipe Nove KBM Branik I. Ankarančanke so se v prvem nizu veselile zmage s 25:13, v drugem pa so bile od Mariborčank boljše s 25:20. Tretje mesto so osvojile igralke ŽOK Šentvida.

Foto: www.odbojka.si

Finalna tekma državnega prvenstva v kategoriji starejših deklic se je končala po željah mladih Mariborčank iz ekipe Nova KBM Branik I, ki so v velikem finalu, s 3:0, premagale ŽOK Škofjo Loko I in se ji tako oddolžile za poraz v polfinalu. Po prvem nizu, ki so ga Štajerke dobile s 25:16, so dobile tudi drugi niz s 26:24. Te so nato s 25:19 osvojile še tretji niz in naslov državnih prvakinj. Tretja je bila ekipa Nekropolis Šempeter.

Foto: www.odbojka.si

V kategoriji starejših dečkov smo v Šoštanju spremljali finalni obračun med ekipama Maribor SGD Strdin in ŠD Brezovica. Naslov državnih prvakov so osvojili Mariborčani, ki so bili od tekmecev boljši po treh nizih, s 3:0. Prvi set se je končal z rezultatom 25:13, drugega so Štajerci dobili s 25:16, tretjega pa s 25:19. Tretje mesto je pripadlo ekipi Benquick Volley.

Foto: www.odbojka.si

Prvi dan Vseslovenskega odbojkarskega vikenda se je zaključil s pripravljalno tekmo moških reprezentanc Slovenije in Srbije. S 3:1 so bili boljši srbski odbojkarji.

 

Srbski odbojkarji so bili premočan nasprotnik

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala v Šoštanju na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bodo med 24. in 28. majem potekale v Ljubljani, priznati premoč Srbiji. Tekmeci so bili boljši s 3:1 (-20, -19, 24, -18). 

Foto: www.odbojka.si

Tine Urnaut, reprezentant Slovenije: “Največ težav smo danes imeli v igri za menjavo. Nismo mogli zaključiti prvih napadov in v vsakem nizu smo na ta račun izgubili po tri ali štiri točke. Nismo bili konstantni in težko je na ta način igrati proti tako kakovostni reprezentanci kot je Srbija.”

 

Slobodan Kovač, selektor Slovenije: “Mislim, da smo danes preveč spoštovali Srbijo. Tekmeci so odlično servirali, imeli smo težave na sprejemu, fantom pa sem skušal tudi dopovedati, da z udarci, s katerimi skušamo izsiliti napako v bloku, na tej ravni ne bodo delovali. Vsak niz smo dobili po pet blokov, mi smo v vseh setih dali le štiri. Na zunanjih položajih smo bili v tem elementu zares slabi. Lahko igramo precej bolje, je pa res, da smo danes naleteli na zelo razpolženo Srbijo. Vsi igralci so izjemno servirali in nam povzročali težave v igri za menjavo. Pri napadih Atanasijevića, Ivovića in Petrića nismo dobro reagirali. Vsekakor dobra izkušnja, iz katere se moramo naučiti, da če hočemo zmagati, bomo morali igrati precej bolje.”

Več na www.odbojka.si