VELENJSKI TAEKWONDOISTI NA EVROPSKEM PRVENSTVU OSVOJILI OSEM ZLATIH, DVE SREBRNI IN TRI BRONASTE MEDALJE

Slovenska taekwondo reprezentanca, foto facebook ITF Slovenija

V angleškem Liverpoolu je med 25. in 30. aprilom 2017, potekalo XXXII. člansko, XXIII. mladinsko, IX. veteransko in VII. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

 

Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo tudi 15 tekmovalcev Taekwon-do in kickboks kluba Skala Velenje, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Simona Jana in Uroša Ruprehta, prvenstvo zaključila s 23 medaljami, od tega trinajstimi zlatimi, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Velenjčani so na prvenstvu kar osemkrat stali na najvišji stopnički, osvojili pa so še dve srebrni in tri bronaste medalje.

V kategoriji dečkov in deklic je naziv evropske prvakinje osvojila Pia Zoja Glavnik v formi črni pas I. dan. Osvojila pa je tudi srebrno medaljo v borbi deklice do 35 kg. Na tretjo stopničko se je povzpel Filip Žak Glavnik v borbi dečki do 45 kg.

Pia Zoja Glavnik in Anna- Latona Anisimova, foto www.zimbio.com

Med mladinci je za slovensko himno poskrbel Renato Vogler v borbi do 57 kilogramov, mlajši mladinci. Evropski podprvak je postal Dean Vukančič v borbi do 69 kilogramov, starejši mladinci, osvojil pa je tudi bronasto medaljo forme črni pas I. dan, mladinci. Bronaste medalje sta osvojila še Klemen Glinšek, starejši mladinci, borbe do 75 kg in mladinska ekipa v specialni tehniki, Luka Panič, Domen Zabukovnik, Dean Vukančič, Luka Krel, Nejc Rakuša, Klemen Glinšek.

Že tretje leto zapored je evropska prvakinja med članicami postala aktualna svetovna podprvakinja Staša Lipnik v borbah do 69 kg.

Peter Landeker, nosilec črnega pasu V. dan, foto taekwon-do-klub.velenje.si

Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še nekajkrat zadonela slovenska himna. Že tretje leto zapored je dvakratni evropski prvak postal Peter Landeker v srebrni kategoriji, borbe do 90 kg in forme črni pas V. dan. Veteranska ekipa v sestavi Peter Landeker, Ismet Ičanovič, Simon Jan in Muhamed Baltič, je osvojila še ekipne naslove evropskih prvakov v ekipnih formah, borbah in testu moči in si na koncu zagotovila še pokal za najboljšo veteransko ekipo in pokal za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

 

Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, ki je na prvenstvu opravljalo tudi delo članov različnih odborov evropske federacije, je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za izjemno uspešne, saj se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih zlatih medalj. Prvenstva so se poleg tekmovalcev in trenerjev udeležili tudi Emin Durakovič, član sodniškega odbora evropske Taekwon-do federacije odgovoren za jugo-zahodno regijo, Tomaž Kos, zakladnik evropske Taekwon-do federacije in trije sodniki, Peter Rozoničnik, Štefan Črešnar in Miha Kos.

 

Foto ITF Slovenija facebook

 

Slovensko reprezentanco v mesecu septembru 2017 čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu, ki bo potekalo v Severni Koreji, v letu 2018 pa evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v Estoniji.