Velenje – preiskovalni sodnik odredil pripor nasilnežem!

Foto: pixabay.com

Pisali smo že o tem, da se tudi v Velenju pojavlja vandalizem in nasilništvo, ki ga Velenjčani nikakor ne morejo sprejeti, še manj odobravati.

V preteklem mesecu so bili policisti o teh nasilnih dejanjih kar nekajkrat obveščeni, zato so zaostrili nadzor in nasilneže odstranili z ulic Velenja.

Takole beremo v policijskem poročilu:

“Velenjski  policisti  so  bili  v  preteklem  mesecu  večkrat  obveščeni  o poškodovanju stvari  in  nasilju  v  Šaleku,  v Velenju.  

Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših  moških, ki je izvajala nasilje.

Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni  20  letnik  ter   dva  21-letnika,  vsi doma z območja Policijske postaje Velenje.”

V policijskem poročilu beremo tudi o kaznivih dejanjih, ki so jih zagrešili ti mlajši moški:

– 21-letnik  je  18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana
in ga hudo poškodoval.

– 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku  fizično grozila
predstavnikom  mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko
družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož.

– 13.  marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko  in napadli  dva  moška,  ki  sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti  pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali.

– Policisti so  na  kraju  pri  enemu  nasilnežu  našli   prirejeno plastično kartico z bodalom.  V  postopku  se  je  lastnik  kartice  policistu uprl in ga lažje poškodoval.

– Zoper  trojico  so  devetnajstkrat  ukrepali  še  zaradi  kršitev Zakona o nalezljivih  boleznih,  osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

– 20-letniku  in obema 21-letnikoma smo v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo  privedli  k  preiskovalnemu  sodniku,  ki  jim je odredil pripor.

O posameznih dejanjih osumljenih, policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili.

– Oba  21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda  in miru,  ter  zaradi  kršitev  Zakona  o orožju ter zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

– 20-letnik  je  bil  v  preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja.  Kazensko  smo  ga  ovadili  še  zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj  s  področja  prepovedanih  drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Trojica priprtih je torej osumljena:

“… več  kaznivih  dejanj  nasilništva po 296 čl. KZ-1, kaznivih  dejanj groženj po 135 čl. KZ-1 ter več več kaznivih dejanj napada na  uradno  osebo,  ko  opravlja  naloge varnosti  po  300  čl.  KZ-1  in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299 čl. KZ-1.”