Pogovorni večer v Braslovčah

V soboto 6.1.2018 je v preddverju Kulturnega doma v Braslovčah na povabilo Marjana Golavška potekal pogovorni večer z nj. eksc. Jožefom Drofenikom, veleposlanikom v Indiji. Z gostom, sicer domačinom, se je pogovarjala Dragica Sternad Pražnikar in v zelo zanimivem večeru je bil najprej predstavljen Jožef kot karierni diplomat z pestro diplomatsko kariero.

Indija je zelo barvita dežela, ki osupne s svojo velikostjo, naseljenostjo, pa tudi velikimi razlikami, tako v pokrajini kot prebivalstvu. Tam stvari potekajo drugače, a se premikajo naprej, ljudje znajo sobivati, je povedal veleposlanik, kaste pa tudi v današnjem času ostajajo velik problem. Indija je velik potencial za gospodarsko sodelovanje, a tam je treba sprejeti njihova pravila, imeti potrpljenje, si pridobiti njihovo zaupanje, kar lahko traja leta in hkrati ni zagotovilo za uspeh. Poleg številnih vprašanj, ki sta jih v pogovoru z voditeljico razprostirala, pa so v zaključku večera številna vprašanja postavili obiskovalci. Da bo srečanje potrebno ob naslednjem obisku veleposlanika nadaljevati, je bil sklep voditeljice, organizatorja in veleposlanika, ki je z naslednjim dnem zaključil praznični dopust v domovini in odpotoval v Indijo.

Ob pogostitvi, ki jo je pripravil gostitelj večera Marjan Golavšek, ki je napovedal še več tako zanimivih pogovornih večerov, pa se je druženje in pogovor o tujini in domovini nadaljevalo še dolgo v večer.

Dragica Sternad Pražnikar

Več lahko vidite tukaj!