Toplejši dnevi privabljajo tudi več obiskovalcev otroških igrišč. V upravljanju Mestne občine Velenje je 15 otroških igrišč in tudi v tem letu aktivno nadaljujejo z njihovim urejanjem.

Od 15 otroških igrišč so že za 13 otroških igrišč pridobili oceno varnosti. Namestili so table z imeni otroških igrišč, saj smo lani vsa igrišča poimenovali. Kjer je bilo potrebno, so postavili nova igrala, stara odstranili, igrala prebarvali in uredili varnostne podlage. V teh dneh na Pikinem igrišču delajo še zadnje ureditve okrog obstoječih igral, v načrtu pa imajo tudi obnovo Gusarjevega igrišča in pridobitev ocene varnosti tudi zanj.

V prihodnosti planirajo izgradnjo posebnega plezalnega igrala, ki bo postavljeno na Pikino igrišče in bo velika atrakcija, saj bo edinstveno v Sloveniji. Trenutno zanj pridobivajo vso potrebno dokumentacijo.

Mestna občina Velenje ima v upravljanju 15 otroških igrišč: Igrišče škrata Bisera (Kardeljev trg), Gusarjevo igrišče (Foitova cesta), Alfredovo igrišče (Prešernova cesta), Kekčevo igrišče (Goriška cesta 39–41), Bedančevo igrišče (Goriška cesta 45–49), Kosobrinovo igrišče (Goriška cesta 61–65), Lovrekovo igrišče (Koželjskega cesta), Aničino igrišče (Šalek 82), Šalčkovo igrišče (Šalek 98–104), Tomaževo igrišče (Cesta Simona Blatnika), Rožletovo igrišče (Sončni park), Igrišče Čebelice Maje (Konovo, Saloon), Mastodontovo igrišče (igrišče pod Visto) in Pozojevo igrišče (igrišče pod tenis igrišči na Visti).

Na otroških igriščih so v preteklosti postavili 52 košev za smeti, koncesionar skrbi tudi 81 klopi postavljenih na otroških igriščih. V preteklih letih so zasadili kar nekaj dreves.

Želijo si, da bi bila naša otroška igrišča prijetno in varno okolje za najmlajše.

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje