“Najlepša hvala vam vsem …”

… je nekajkrat ponovil Rok Seidl, ko so mu iz žalskega območnega združenja Rdečega križa sporočili, da so posamezniki in podjetja od 9. februarja do 17. marca za nakup prilagojenega vozila zanj donirali 77.190,51 evra. 

Štiričlanska Komisija za pomoč Roku Seidlu je sprejela sklep, da se od tega zneska 1.523,75 evra nameni podjetju Zepter za plačilo aparata Bioptron za celjenje ran, ki jih ima Rok po telesu ter odpravo suhe kože in bolečin.

Za aparat so priznali 50 in stojalo 25% popusta, kar je njihova donacija Roku. Krajevna organizacija Rdečega križa Griže je donirala 1.000,00 evrov. 

Ostali donatorji so navedeni na priloženih izpisih na Facebook strani. Stanje zbranih finančnih sredstev 17. marca 2023 je 75.666,76 evra.

Po besedah Rokove mame Zdenke je nekaj avtohiš že ponudilo vozila in možnost predelave, toda trenutna težava je urejanje ustreznosti vozil za vožnjo v Sloveniji in EU, kajti za predelavo ali spremembo vozila je potrebno pred registracijo pridobiti potrdilo o skladnosti vozila. Takšno vozilo naj bi po prvi oceni znašalo približno 52.000 evrov. 

Dobrodelni akciji zbiranja sredstev se pridružuje Frizerstvo Manja, Hmeljarska cesta 7, Prebold. Vabi vas, da se oglasite pri njih; v zameno za prostovoljne prispevke nudi žensko in moško striženje, v nedeljo, 2. aprila, od 8. do 18. ure. 

 

Spletno uredništvo