Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 470 klicev občanov. 120 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 43  s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih dveh dneh so policisti obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in enajst prometnih nesreč z materialno škodo. V Slovenskih Konjicah so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avto.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V nedeljo so policisti v Štorah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je pregledal prostore vendar ni bilo nič odtujenega.  

V Slovenskih Konjicah so policisti opravili ogled vloma v osebni avto, iz katerega je neznani storilec odtujil okoli 1.000 Eur gotovine.

V vozilo je bilo vlomljeno tudi v Celju, odtujen pa je bil nahrbtnik z vsebino.

V Celju Pod kostanji so policisti opravili ogled tatvine platišča z pnevmatiko iz parkiranega osebnega avtomobila .

Včeraj je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši v Šentjurju. Iz ene ni bilo nič odtujenega, v drugi pa so storilci odtujili dva električna kolesa in nekaj gotovine.    

Policisti PP Žalec so včeraj obravnavali vlom v enega izmed gostinskih lokalov v Žalcu. Neznani storilci so odtujili televizor, računalniško opremo ter  nekaj prehrambenih artiklov.

V Velenju je bilo vlomljeno v cerkev, odtujenega ni bilo nič.

V Celju je bilo vlomljeno na dvorišče enega izmed podjetij, odtujena pa je bila manjša količina električnih vodnikov.

 

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje