V Sloveniji se dogaja nekaj nenavadnega – poslanka SNS prestopila v stranko SDS!

Foto: TIGR

Zanimiva se nam je zdela novica, da je poslanka Lidija Ivanuša prestopila v stranko SDS – ni se strinjala s tem, da je bila stranka SNS odločilen glas za izvolitev kohezijske ministrice Mlinarjeve.

Dvomi o tem, kaj zahtevajo določeni v stranki in kako naj bi glasovali poslanci, so vedno večji. Prav smešno je, da pozabljajo na obljubo, da so v službi ljudstva! Nekako kar pozabijo, kar so obljubili – delovali bomo v dobrobit ljudi (zato so tudi bili izvoljeni).

Pogumna Lidija se je uprla in glasovala po svoji vesti. Po svoji vesti glasuje tudi Polnar iz stranke DeSUS.

Prestop Lidije ni toliko opažen v medijih, kot je vzravnana drža Polnarja – le zakaj vsi mediji pišejo o njem, kot da je izdajalec volilnega telesa – skoraj že državni sovražnik?

https://www.delo.si/novice/slovenija/polnar-meni-da-je-najboljsi-poslanec-v-zgodovini-desusa-262587.html

https://www.24ur.com/novice/slovenija/po-vnovicnem-soliranju-polnar-in-desus-blizu-razhoda.html

https://reporter.si/clanek/slovenija/polnar-se-ima-za-najboljsega-poslanca-v-zgodovini-desus-ne-morejo-si-privosciti-da-me-izgubijo-747824

Ob vseh teh člankih se pa res morate vprašati – koga pa v resnici volite, če greste na volitve? Odločnega poslanca, ki bo zagovarjal pravico in resnico ali nekoga, ki bo glasovalni stroj stranke, ki ji je pomembno biti v vladi in odločati? In fraza, da so vsi isti, pri tem dogajanju pač ne zdrži. Niso isti in nekateri se uprejo skupnemu glasovanju, ki je slabo za Slovenijo.

Ob tem si zapomnite zgolj eno – niso vsi isti! Torej volite tiste za katere mislite, da imajo možgane in srce za Slovenijo. Nekaj pač lahko rečemo – srečni ste lahko volivci Roberta Polnar in Lidije Ivanuša – izvolili ste prav – poštena poslanca, ki zagovarjata vaša pričakovanja.

Naj še mi kaj dodamo – upamo, da bo takšnih poslancev še več – takšnih z dušo in odgovornostjo za Slovence.

Napisal: M. Lisjak