Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 222 klicev občanov. 52 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 22 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Okoli 18.30 ure so izven naselja Novo Tepanje obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena motorist in mopedist. Mopedist je vozil iz smeri Prelog proti Novem Tepanju. Pri odcepu za bencinski servis je z roko nakazal, da namerava zaviti v levo. V tistem trenutku je za njim pripeljal motorist in ga začel prehitevati, pri čemer je prišlo do trčenja. Mopedist je padel po vozišču, motorist pa je zapeljal z vozišča v potok. V prometni nesreči sta se oba hudo poškodovala. Voznika motornega kolesa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Mopedistu smo zasegli moped, saj je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju Rogaške Slatine je neznanec vlomil v pet vozil parkiranih pred gostinskim objektom.

Na Ljubečni je neznani storilec vlomil v starejši objekt. Z zidov je potrgal več električnih vodnikov in razrezal bakrene cevi centralne napeljave ter jih ukradel. Odpeljal je tudi lahki priklopnik.

Na osebnem vozilu, parkiranem pred eno od trgovin v Žalcu, je neznanec prerezal vse štiri pnevmatike.

 

Najdene stvari:

Na Policijski postaji Žalec hranijo motoristični kovček, znamke BMW, črne barve, ki ga je neznani motorist izgubil v soboto, 18. maja 2024 v Ločici ob Savinji. Lastnik ga lahko  z dokazili o lastništvu prevzame na Policijski postaji Žalec.

Prav tako pozivajo lastnika skiroja sivo – modre barve,  znamke OXELO, tip MID 5 GREY BLUE, serijskih številk 000 0022 5714, da ga z dokazili o lastništvu, prevzame na Policijski postaji Žalec.

 

 

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje