V PREBOLDU JE ZADIŠALO PO POTICAH

Foto Ivan

Kulturno društvo Antona Schwaba je v petek, 7. aprila v Aninem domu v Preboldu, pripravilo že 14. festival potic. Festival potic je tradicionalna prireditev, pripravljena na petek in soboto pred Cvetno nedeljo. Pred tem je deset let to prireditev pripravljalo Društvo Podeželskih žena občine Prebold s predsednico društva Danico Uplaznik, ki je ob pomoči Občine Prebold prireditev razširila v širšo okolico Savinjske doline.

Foto Ivan

Na osrednji večerni prireditvi dvodnevnega festivala so se s kulturnim programom predstavili Gledališka skupina Tampatu iz Osnovne šole Griže ter člani Kulturnega društva Antona Schwaba. Prisotne je nagovoril tudi župan občine Prebold Vinko Debelak.

Ocenjevalna komisija je ocenila 70 potic in kolačev, ki so jih udeleženi na festivalu prinesli iz širše okolice. Ocenjevali so zunanji videz, barvo ter okus skorje in sredice. Blagoslov je opravil domači župnik Damjan Ratajc. Podelili so 49 zlatih, 8 srebrnih in 6 bronastih priznanj. V soboto popoldne so po končani razstavi tako kot vsako leto potice podarili domovom za starejše občane v Preboldu, na Polzeli, Galiciji in na Vranskem.

Foto Ivan
Foto Ivan