V Mozirskem gaju vas 15. in 16. avgusta čaka praznični vikend aktivnosti.

Namesto na veliko razstavo eksotičnih živali in cvetja, katere smo bili vajeni prejšnja leta in je letos zaradi trenutnih razmer ne moremo speljati, vas Mozirski gaj na praznični vikend, 15. in 16. 8., vabi v cvetlični objem poletnega cvetja, ko se boste lahko naužili lepote narave, si dovolili, da se vas dotakne cvetlična pravljica in si krajšali čas z različnimi aktivnostmi.

Med tem, ko boste duhali cvetlice in se sprehajali med pisanimi gredicami, boste tako v soboto kot v nedeljo med 11. in 13. uro lahko prisluhnili manjšemu koncertu Sester Lamprečnik. Sestre Lamprečnik so za obiskovalce pripravile pevski program, s poudarkom na slovenskih pesmih. Najraje pojejo o ljubezni, vsaki pesmi pa dodajo nekaj svojega pridiha in svojevrsten aranžma. Ustavili se boste lahko pri Društvu za želve Slovenije, ki bodo v Mozirskem gaju predstavili najpogostejše tujerodne močvirske želve, kot sta rdečevratka in rumenovratka ter njune sorodne vrste. Fotografirali se boste lahko s papagaji Alojza Ostermana in si ogledali manjšo razstavo ptic. Na ogled bo pripeljal med drugim Rdeče čopasto turako, Kitajskega aleksandra, Malega in Velikega rumenočopastega kakaduja ter Aro ararauno. Poleg tega pa se boste lahko sprehodili med številnimi stojnicami.

Ne zamudite torej vikenda polnega aktivnosti v Mozirskem gaju. Obiščite cvetlično razstavo tudi ta vikend in se prepustite cvetnemu objemu.

Mozirski gaj vas pričakuje odprtih rok, pustite, da se vas dotakne!

Mozirski gaj je odprt vsak dan, od 9. do 19. ure. Poskrbeli smo za vse varnostne ukrepe.