Hisense pojasnjuje zakaj tako strogi zdravstveno varnostni ukrepi

Pisali smo že o poostrenih ukrepih za zajezitev korona virusa, ki so jih po kolektivnem dopustu uvedli v Gorenju.

Svoje razloge Hinsense razlaga takole:

“Uprava skupine Hisense Europe Group (HEG) ter predstavniki sindikatov iz proizvodnih obratov v Sloveniji (Velenje), Srbiji (Valjevo) in Republiki Češki (Mariánské údolí) so enotni in predani zaščiti zdravja vseh zaposlenih po vsej Evropi v času pandemije novega korona virusa, zato so v skupni izjavi pozvali vse zaposlene k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov tako v podjetjih, kot zunaj njih.

Za nas ni višje prioritete od varnosti in zdravja naših zaposlenih in njihovih družin.”

Še vedno namreč tesno sodelujejo z zdravstvenimi ustanovami in oblastmi posameznih držav.

V skupnem dialogu se odločajo gleda nujnih zaščitnih ukrepov, ki ščitijo tako posameznika, kot tudi delo v tovarnah.

Ob tem so še dejali:

“Naš skupni odziv na trenutno pandemijo je ničelna toleranca za kršitve predpisanih ukrepov. Odgovorno vedenje in ravnanje sta edini način, da prispevamo k ohranitvi svojega zdravja med pandemijo, ki predstavlja velik izziv za ves svet.

Že doslej smo se trudili po najboljših močeh, da so bili naši zaposleni dobro poučeni o pomenu strogega izvajanja vseh ukrepov tako v proizvodnih obratih in podjetjih, kot zunaj njih.

Skupaj pozivamo vse zaposlene k disciplini, vzdrževanju fizične razdalje ter omejevanju socialnih stikov, tudi zunaj proizvodnih obratov, saj lahko tako veliko prispevajo k omejevanju širjenja virusa.”

Dodajmo še to, da v vseh organizacijah Hisense po Evropi, že od prvega dne pandemije skrbijo za stroge varnostne ukrepe – na zaposlenih pa je, da te ukrepe dosledno upoštevajo.