V Gorenju delavci z zaščitnimi očali!

Foto: TIGR

Korona virus ne izbira poti v naše telo – prav lahko se okužite tudi skozi oči – na udaru so menda vse sluznice človeka.

In Gorenje se tega še kako zaveda – zaščita delavcev je prioriteta – ker le na ta način se ohranijo delovna mesta.

Kar nekaj nejevolje je med delavci v Gorenju, saj morajo sedaj nositi tudi zaščitna očala in ne zgolj maske.

Po pričevanju – so že sedaj težko delali, saj jih maske ovirajo pri dihanju. Sedaj so dolžni nositi še zaščitna očala, kar jim opravljanje dela še otežuje.

V podjetju se zavedajo, da so varnostni ukrepi res strogi, na trenutke nehumani in nadležni – vendar je to edini način, da delavci ostanejo zdravi.

In če pogledamo zgodovino – delavci Gorenja so bili prvi, ki so dobili maske in razkužila – nihče se ni okužil in zbolel!

In danes – menda so spet prvi – še nobeno podjetje ni predpisalo zaščitnih očal zaradi zaščite pred korona virusom.

Morda bi morali res začeti razmišljati drugače – delodajalec skrbi za vaše zdravje. Zaveda se, da je težko – ampak verjemite – še težje je zboleti za korona virusom.

Navadili ste se mask; navadili ste se razdalj in ni vrag, da se ne bi navadili tudi očal! Še posebej, če veste, da ste bili zaradi vseh teh dosedanjih ukrepov do sedaj zdravi.

In nikar ne sovražite plakatov, ki vas opozarjajo, kako se morate obnašati – razumno jih preberite in sprejmite – gre za vaše zdravje in za zdravje vaše družine.

M. Lisjak