Nas res imajo za bedake?

Foto: pixabay.com

To kar se zdaj dogaja je prekoračilo vse meje – Ninamedia je opravila anketo o zadovoljstvu z vlado in sporočila sledeče rezultate:

– vladnim strankam se je dvignila podpora za 2,3 odstotka.

– strankam, ki vladi nasprotujejo pa je podpora padla za 2,9 odstotka.

In zaključek, ki nam ga omenjena agencija ponuja – vlada je neuspešna!?

Mislimo, da bi se vsak osnovnošolec nad to ugotovitvijo zamislil – kako je to mogoče, kakšna matematika je to?

Po zdravi kmečki pameti to enostavno ne more biti res – če se je vladnim strankam dvignila podpora in ostalim še bolj padla – kako je lahko zaključek ta, da vlada dela slabo in da ji podpora pada?

Tega enostavno ne razumemo, čeprav smo že navajeni, da ankete v resnici ustvarjajo mnenje in ne obratno – da bi iskali odzive državljanov.

Kar spomnite se v kaj vse so nas  mediji že prepričevali:

– Šareč je Luka Dončič v politiki (https://www.domovina.je/ce-je-sarec-luka-doncic-slovenske-politike-potem-je-bojan-pozar-cristiano-ronaldo-slovenskega-novinarstva/…https://www.delo.si/sobotna-priloga/marjan-sarec-je-v-slovenski-politiki-to-kar-je-luka-doncic-v-kosarki-145592.html).

– maketa Mira Cerarja je bila zgolj pomota (https://damijan.org/2019/02/13/cerarjeva-maketa-in-logika-kozlovskih-procesov/).

– Jankovičevi prisluhi se zbrišejo, zato ni kazensko odgovoren (https://www.zurnal24.si/slovenija/jankovic-dvakrat-sprejel-spolni-odnos-v-zameno-za-ureditev-zaposlitve-295159).

Napisali smo zgolj tri najbolj v oči bodeče primere, ko bi jih vsak z vsaj malo kmečke pameti razumel – da v resnici zavajajo in le redki so si to upali tudi javno povedati.

Upamo, da se tudi sedaj najdejo matematiki, ki bodo manipulativnim anketarjem povedali, da v njihovih izračunih ni niti približne logike in da so rezultati takšnih anket zlagani!

Mikki